Aeon Blank anunta primul concert unplugged la Bucuresti

233 vizualizări
Vineri, 22 februarie, incepand cu ora 21.00, trupa AEON BLANK va sustine primul concert acustic, la Club Prometheus din Bucuresti.
“Concertul asta este o provocare pentru noi. A trebuit sa regandim tot, majoritatea pieselor au fost reorchestrate special pentru acest concert, iar cei care vor veni vor avea ocazia sa vada un altfel de Aeon Blank pe scena”, spune Emil Luca, vocalul trupei.
Invitati speciali in cadrul acestui concert vor fi violoncelistul Vladimir Vernescu si Dragos Boeru (backing vocals).
Vladimir Vernescu a activat ca violoncelist in cadrul trupelor Alephion, The MOOod, Stema si Barbarossa Samba Group.
 
Pret bilet: 10 lei
Club Prometheus
www.prometheus.ro
Piata Natiunile Unite 3-5, bloc B2, sector 4, Bucuresti
Rezervari la telefon:
021-33 666 38; 021-33 666 78
 
Despre AEON BLANK:
Componenta:
Emil Luca: voce si chitara
Mircea Becherescu: chitara
Alex Comarnicianu: bass
Bogdan Valentin: tobe
Sorin Fratila: clape
 
Fondatorii trupei sunt Emil Luca si Alex Gabroveanu, ambii chitaristi in formula initiala. Pe parcurs, li s-au alaturat basistul Alex Comarnicianu, bateristul Doru Trocan si claparul Ștefan Craciun. In prezent, doar Emil Luca si Alex Comarnicianu mai fac parte din trupa, ceilalti trei fiind inlocuiti de-a lungul timpului (in ordine cronologica) de catre Bogdan Valentin, Sorin Fratila si Mircea Becherescu.
 
Stilul abordat de Aeon Blank a fost inca de la inceput rock alternativ cu influente dark wave, metal, gothic etc.
 
Primul concert Aeon Blank a avut loc pe 5 mai 2011, in clubul Iron City din Bucuresti. Alte concerte au mai sustinut in Club Control, El Primer Comandante, E-varza, Big Mamou, Club A, Fabrica (in deschiderea concertului Robin And The Backstabbers), Legere Live s.a.
 
Festivalurile in cadrul carora a cantat trupa Aeon Blank au fost:
GARANA (2011), alaturi de Timpuri Noi, Trupa Verde, Fara Vise si Jukebox
ROAD WOLVES BIKE FEST (2012)
B’ESTFEST (2012)
 
Albumul Handmadegods & Godmadedemons a fost lansat pe 26 aprilie 2012 in clubul bucurestean Wings, iar la concert au fost invitati The Fractures si Running Clouds. Albumul Handmadegods & Godmadedemons contine 17 piese, dintre care cinci au fost difuzate intens de Radio Guerrilla. Piesa „Of Gravity And Passion” a ajuns pe locul 2 in cadrul emisiunii „Top Show”, iar “Auguries Of Innocence” pe locul 3. „Kong”, ultima piesa a trupei care a intrat pe frecventele Guerrilla a fost difuzata pina in luna noiembrie 2012.
La finele anului 2012, Aeon Blank a lansat single-ul „A Perfect Day To Fly”, un featuring cu Delia Opran, solista trupei Antarctica. Concertul de lansare a avut loc la Clubul Țaranului Roman din cadrul Muzeului Țaranului Roman.
Cel de-al doilea album al trupei va fi lansat in toamna anului 2013.
 
Videoclipul piesei „Auguries Of Innocence” a fost difuzat pe MTV Romania incepand cu 23 septembrie 2012, cand trupa a fost prezenta in cadrul emisiunii Alternative Nation.
 
Best Alternative Newcomer 2012 este titlul pe care Aeon Blank l-a castigat in concursul organizat de Metalhead (concurs bazat pe voturile fanilor). Ca o urmare fireasca a acestui fapt, ei au concertat pe 31 ianuarie la Silver Church, alaturi de celelalte trupe castigatoare.
 
 
Sursa: Comunicat Aeon Blank Management

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*