Amorphis renunta la concertele din Romania. Alfa cauza

Metalul finlandez are multi fani in Romania dar, cu toate acestea, se pare ca una dintre cele mai importante exponente ale acestui gen de muzica nu va poposi pe plaiurile mioritice in perioada urmatoare.

Este vorba despre formatia AMORPHIS, care va pleca intr-un turneu in primavara lui 2014, turneu ce va include un numar mare de concerte in Europa. Cu toate acestea, Romania nu se afla pe harta muzicienilor din „Tara celor o mie de lacuri”.

Maximum Rock a purtat o discutie cu managementul formatiei care ne-a dezvaluit ca au fost cateva oferte venite din Romania insa acestea erau sub pretul tarilor din zona (o referire facandu-se la vecinii nostri din Bulgaria).

Din pacate managementul formatiei Amorphis are mare dreptate. Trebuie sa recunoastem ca piata de concerte rock si metal a scazut in Romania, iar daca facem o comparatie cu piata din Bulgaria, aceasta este cu mult peste noi, desi populatia este de doua ori mai mica decat cea din Romania.

Daca situatia nu se va schimba si publicul nu va lua atitudine, cu siguranta ca in viitorul apropiat amatorii de concerte isi vor cauta “fericirea” prin Bulgaria sau prin alte tari.

Daca publicul nu mai reactioneaza nici macar la concertele trupelor locale, unde pretul este de 10-15 lei (exact cat un tuns normal la “Zburlici”), atunci nu ne ramane decat sa punem intrebarea: Ce e de facut in continuare?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*