Architects – „Lost Forever // Lost Together”

857 vizualizări

Britanicii de la ARCHITECTS au lansat in data de 11 martie 2014 un nou album intitulat “Lost Forever // Lost Together”, via Epitaph Records. Acest material este al 5-lea al trupei alaturi de solistul Sam Carter, care a devenit membru in anul 2007, aducand odata cu el o schimbare majora in stilul abordat deoarece formatia a imbratisat elemente de post-hardcore.

Mutatiile care au avut loc dupa anul 2007 au avut un rezultat direct in evolutiile ulterioare (de exemplu albumul “Hallow Crown” din 2009 a schimbat perceptia unor critici asupra viitorului Architects, acesta fiind bine primit si cotat). Formatia a revenit cu un disc nou care continua linia muzicala urmarita in ultimii ani, dar care prezinta si unele alunecari.

Pentru inceput, Architects a pastrat aproape acelasi artwork pe care l-am mai intalnit la alte trei albume: logo-ul este central, doar culorile din jurul lui sunt schimbate. In schimb, noul album m-a convins ca Sam Carter continua sa creasca cu fiecare lansare ca solist in industria de metalcore. Totodata, el dicteaza aspiratiile si obiectivele trupei care sunt exprimate in versuri (va pot oferi ca exemplu piesa “These Colors Don’t Run” de pe albumul “Daybreaker” care vorbeste despre efectele negative ale capitalismului in societatea de astazi).

Din punct de vedere muzical, Architects s-a remarcat de-a lungul timpului prin forta riff-urilor si prin breakdown-urile dure pe care le transpune cu fiecare album. Totusi, acest lucru genereaza moartea lenta a originalitatii si diversificarii compozitionale, fenomen din ce in ce mai intalnit in metalcore.

“Lost Forever // Lost Together” este un album sincer, in care Architects isi formeaza o identitate muzicala remarcabila. Emotiile sunt evidentiate prin asaltul breakdown-urilor pornite de vocea impozanta a lui Carter. O piesa remarcabila este “Dead Man Talking” care m-a mai uimit prin aportul de riff-uri deschise si impovaratoare. “Naysayer” alterneaza de la masuri de trash la metalcore, sprijinita fiind de tobe si de refrenul catchy care ti se imprima in constient.

Alte piese impozante sunt “C.A.N.C.E.R.” si “The Distant Blue” care in ciuda unei inchideri interne, contin cea mai buna prestatie a lui Carter de pana acum: acesta a atins cele mai inalte note in cele doua piese, nu cred ca am mai auzit o astfel de prestatie in discografia Architects. Faptul ca unele chorus-uri au fost introduse face ca sound-ul sa devina epic. Totodata, “C.A.N.C.E.R” reuseste sa vorbeasca despre ravagiile acestei boli fatale care mananca vietile unui numar urias de oameni.

“Lost Forever // Lost Together” nu este un album perfect, are mici scapari pe alocuri, dar este in continuare foarte bun. Sunt optimist si cred cu tarie ca Architects vor continua sa scrie muzica buna.

„Lost Forever // Lost Together” tracklist:

01. Gravedigger
02. Naysayer
03. Broken Cross
04. The Devil Is Near
05. Dead Man Talking
06. Red Hypergiant
07. C.A.N.C.E.R
08. Colony Collapse
09. Castles In The Air
10. Youth Is Wasted On The Young
11. The Distant Blue


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*