Cele mai proaste 10 formatii post-grunge

1.263 vizualizări

Unii spun ca istoria rockului se imparte in doua etape – ceea ce a fost inainte de grunge si ceea ce a venit dupa.

Astfel a luat nastere in randul criticilor si al jurnalistilor denumirea de „post-grunge”, pentru a descrie formatiile care au aparut dupa Nirvana and Co.

LA Weekly, o publicatie foarte apreciata din SUA, a facut o lista cu acele formatii „post-grunge” care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor.

Este vorba despre cele mai proaste formatii nascute dupa apogeul celebrului curent in care s-au incadrat formatii ca Alice In Chains, Pearl Jam si Nirvana.

Afla, asadar, ce trupe intra in top.

10. Candlebox

Candlebox a indulcit grunge-ul cu multe elemente pop, care au facut curentul mai comercial. Trupa a mai prins cativa ani de glorie dupa care a disparut, fiind acuzata de lipsa de originalitate.

9. Three Days Grace

Formatia a fost acuzata de repetitivitate, ceea ce a facut ca faima lor, castigata destul de repede, sa dispara cu o viteza asemanatoare

8. 3 Doors Down

Autorul articolului sustine ca singura piesa buna a formatiei este „Kryptonite” si ca, in rest, reteta dupa care s-a creat grupul este mult prea previzibila pentru a fi credibila.

7. Finger Eleven

Trupa este ironizata pentru versurile sale de un comic involuntar: „”Well, I’m not paralyzed/But I seem to be struck by you/I want to make you move/Because you’re standing still.”

6. Bush

Cuvinte grele pentru Bush despre care se spune ca au „invadat” America fara mila si au transformat vana grunge intr-o „lalaiala” dulceaga.

5. Live

„O trupa anosta cu un nume anost”, concluzioneaza LA Weekly.  

4. Puddle of Mudd

Les Scantlin are numai probleme in ultima vreme, din cauza comportamentului sau turbulent. Formatiei sale i s-a reprosat imblanzirea grunge-ului.

3. Lifehouse

„Cea mai banala si lipsita de substanta trupa din istoria rockului american. De fapt, nici nu merita sa se afle in aceasta istorie”, scria in 2000 publicatia Rolling Stone.

2. Creed

Creed este probabil una dintre cele mai dispretuite formatii din lume. Acest lucru este rezultatul atitudinii muzicienilor dar si a compozitiilor slabe ale acestora.

1. Nickelback

Cand „When You Remind Me” a „lovit” radiourile, lumea rock a reactionat pozitiv. Cu toate acestea, repetitivitatea compozitiilor Nickelback precum si atentia excesiva din partea presei a facut ca formatia sa cada din gratii si sa ajunga un fel de „tap ispasitor” pentru transformarea rockului in sclavul muzicii corporatiste.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*