Changing Skins – Coming of Age

2.306 vizualizări

Noul album CHANGING SKINS, „Coming of Age”, este un carusel muzical când vertiginos, când dulce, care îl va purta pe ascultător într-o lume în care singurul remediu eficient împotriva angoasei existențiale este rock and roll-ul.

Formația, pe care am mai numit-o „veriga lipsă” a scenei alternative locale datorită soundului original și ireverențios, revine cu un material puternic, matur, care definește perfect agenda Changing Skins și justifică numele discului.

Dacă LP-ul de debut a avut o infrastructură componistică pe alocuri unilaterală, „Coming of Age” se desfășoară fără restrângeri asemenea unui caleidoscop sonic, profund viu pe dinăuntru. Astfel, o trăsătură de bază a pieselor noi este diversitatea, atât în structură, cât și în ritm. Cântecele sunt bine conturate, au o identitate proprie și se remarcă prin hook-uri contagioase și deșănțate.

Regăsim piese semi-acustice blânde, emoționante, precum „Sober” sau „Come Undone”, balade sfâșietoare ca „Lost Control”, dar și hituri radio ca „Mr. Lovejoy” sau curajoasa „Corporate Life”.

Discul duce la rangul de artă paradoxul și îmbină iscusit decadența și drama cu inocența și nevoia de a găsi acel „acasă” salvator, chiar dacă în brațele unei iubiri sortite destrămării în zori de zi.

Versurile au marele dar de a surprinde zeitgeist-ul contemporan iar tineretul meloman se va regăsi cu siguranță în teme precum lupta pentru descoperirea unui sens al existenței, delirul iubirilor nepotrivite, precum și dezamăgirea provocată de înregimentarea într-un univers profesional mașinal, care răpește deseori creativitatea individului.

În ceea ce privește producția, albumul sună excepțional. Materialul este închegat, toate instrumentele au momentul lor de faimă, elementele electronice se potrivesc perfect în poveste iar glasul solistului Horațiu Ghibu este neobrăzat și „murdar”, lucru perfect pentru o trupă de rock alternativ.

Trebuie remarcat, totuși, că vedeta albumului este chitara care este pur și simplu savuroasă. Acută, „dirty”, când în agonie, când în extaz, aceasta dă viață cântecelor. Până la urmă, măsura unui album rock autentic o dă sound-ul chitarei, iar pe „Coming of Age” acesta este ireproșabil.

Cu acest material, Changing Skins scrie cu note muzicale un manifest care arată că scena alternativă mai are nevoie și de puțină vână. „Coming of Age” îi va face până și pe sceptici să pocnească din degete, într-un veritabil moment ”Evrika!”, acompaniat de ritmurile variate și de refrenele memorabile.

După ce formația a reușit atât de bine să își materializeze paradigma cu albumul „Coming of Age”, suntem curioși ce va aduce discul cu numărul III, deoarece se prea poate ca noul album să fie unul de tranziție spre teritorii sonice necunoscute, care cer, bineînțeles, hărți noi și fascinante.

Tracklist:

01. Coming of Age
02. All I Need
03. Full of Dirt
04. Mr. Lovejoy
05. Restart/Reboot
06. Lost Control
07. Come Undone
08. Corporate Life
09. Uptown
10. Sober
Nu uitați că în data de 16 noiembrie 2017, formația va organiza o preaudiție a discului la „Trei Bețivi Bar” pe strada Vasile Lascăr nr. 66, în București. În cadrul evenimentului va fi proiectat în premieră videoclipul piesei „Mr. Lovejoy”. Apoi, în 24 noiembrie, trupa vă invită la Muzeul Țăranului Român, pentru lansarea albumului „Coming of Age”. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*