Colaborari „electronice” ale artistilor rock

318 vizualizări

Autor: Ioana Piscoi

Perioada rock-electronic a muzicii de abia a inceput sa prinda contur in ultimii ani, ca un suflu fresh si neconventional.

Avand in vedere ca nu exista prea multe exemple, imi este greu sa realizez un top.

Va voi arata insa cateva colaborari mai inspirate, care imbina stilurile in proportii echilibrate: nu doar 10 secunde de chitara, un scream si multe minute de dubstep fara sens la turatia de 140 bpm.

Brian Molko (Placebo)

Brian Molko este cunoscut pentru numeroasele sale colaborari din afara zonei de confort  a stilului Placebo. De la piese de muzica usoara (“Je t’aime, moi non plus” cu Asia Argento), featuring-uri progressive house/ trance a la Timo Maas pana la Alpinestars (electronic rock) si post-grunge cuTrash Palace, solistul trupei Placebo nu inceteaza sa uimeasca publicul.

Timo Maas Ft. Brian Molko – First Day

The Alpinestars ft, Brian Molko – Carbon Kid

Trash Palace ft. Brian Molko – Metric System
 

Sharon den Adel (Within Temptation)

Desi nu contine niciun element rock, piesa “In and out of love” a renumitului DJ Armin van Buuren pune in valoare calitatile vocale extraordinare ale solistei Within Temptation, Sharon den Adel.  Chiar daca aceasta productie a generat controverse in randul fanilor Within Temptation, Sharon a declarat ca este multumita, fiind in cautare de noi experiente muzicale. Colaborarea celor doi olandezi sparge prejudecatile, ramanand o piesa de rezistenta a artistului trance.

Armin van Buuren ft. Sharon den Adel – In and Out of Love

KoRn

O trupa vizionara, KoRn a stiut mereu sa “vaneze” tendintele noi care sa o ridice din underground, la lumina. Albumul “The Path of Totality” a fost un plonjon in apele explozive ale scenei americane dubstep, trupa intelegand faptul ca dubstep-ul, ca si metal-ul, canalizeaza aceeasi energie fundamentala:  tipatoare, groovy si grea. Colaborarile lor reunesc artisti de renume din scena dubstep precum Skrillex, Noisia si Excision.

KoRn ft. Skrillex – Get up!

KoRn ft. Skrillex & Kill The Noise – Narcissistic Cannibal

In Flames

Desi sunt o trupa drum&bass, Pendulum forteaza limita electro/metal facand un feature cu suedezii de la In Flames si aproape reusesc sa intipareasca idea de doua genuri contopite intr-unul singur. Piesa “Self vs. Self” este croita mai mult in stilul In Flames decat Pendulum, insa in nasterea acestui nou stil aranjamentul tobelor si pasajele electro nu sunt deloc de neglijat. Nu doar un simplu featuring, ci o colaborare a celor doua trupe la nivel de egalitate.

Pendulum and In Flames – Self vs Self

Linkin Park

Ca un efort de a-si extinde orizonturile carierei, trupa Linkin Park le prezinta fanilor lumea electronicului prin intermediul piesei “A Light That Never Comes”, produsa impreuna cu Steve Aoki. Avand o “putere” de 115 bpm, aceasta piesa reprezinta o schimbare de ritm binevenita si un suflu nou pentru Linkin Park.

Linkin Park ft. Steve Aoki – A Light That Never Comes


Paul McCartney (Beatles)

Surpriza verii trecute a constat in aceasta colaborare inedita intre DJ-ul Italian Bloody Beetroots si Paul McCartney. Se stie faptul ca McCartney nu colaboreaza cu oricine, insa de aceasta data norocul i-a suras DJ-ului electro-house/ dance-punk, soarta aducandu-I impreuna prin intremediul producatorului comun Martin Glover. O combinatie interesanta rock-dubstep din partea Bloody Beetroots – cu McCartney interpretand pasaje vocale a la David Bowie – care va va lasa masca.

Bloody Beetroots ft. Paul McCartney and Youth – Out of Sight


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*