Cristi Minculescu&Iris/ 15.04.2016, Berăria H, București

„Bună dimineața, prieteni!”, a răsunat vineri, 15 aprilie 2016, în Berăria H din București. Cristi Minculescu și Iris au susținut un concert de excepție în localul din Șoseaua Kiseleff, în fața unui public care a numărat cel puțin 1500-2000 de persoane.

După despărțirea de Iris, de acum 4 ani, Cristi Minculescu a decis să își reia activitatea în trupa care l-a consacrat și de care a fost alături începând din 1980. Eu cred că revenirea a fost mai mult decât oportună, deoarece formația se identifică, practic, cu solistul vocal considerat de mulți a fi „vocea rock-ului românesc”.

Forfotă mare la sfârșit de săptămână în cea mai mare berărie din sud-estul Europei. Rockeri, mai tineri și mai în vârstă, familii cu copii, cupluri, dar și găști de prieteni și-au dat întâlnire vineri seară pentru a asista la concertul formației lor favorite. Să nu uităm, bineînțeles, și de porumbeii agitați care se strecurau printre mese.

În jurul orei 22:50, pe scena Berăriei H urcă Relu Marin (clape), Doru „Boro” Borobeica (bas), Valter Popa (chitară) și Cristi Dumitrescu (care îl înlocuiește temporar pe tatăl său, Nelu Dumitrescu, la tobe). Seara s-a deschis cu o piesă instrumentală, pe acordurile căreia, spre final, a intrat în lumina reflectoarelor Cristi Minculescu.

Au fost cântate melodii precum „Lună plină”, „Iris Maxima”, „Cei ce vor fi”„Dulce și amar”, „Lady in Black” și „Să nu crezi nimic”. Pe piesa „Casino”, Cristi, Valter și Boro realizeză un mic moment de coregrafie, care stârnește rapid aplauze din partea publicului. Au urmat apoi „Trenul fără naș”, „Pe ape”, „Somn bizar”, „De vei pleca” și „Strada ta”.

„Iar când noi nu vom mai fi/ Vă veți aminti că a fost odată Iris”. „Floare de Iris” a fost piesa cu care legendele rock-ului românesc și-au luat la revedere de la publicul prezent în Berăria H din București. Iris promite să revină cât de curând în fața fanilor lor fără vârstă.

A fost rock de calitate, a fost energie și multă distracție. Lumea s-a simțit bine, iar trupa a dovedit că mai are multe de spus. A fost, totuși, o mică problemă cu sonorizarea, însă nu a deranjat foarte mult. Cristi Minculescu și Iris au fost pe scenă, iar muzica lor era tot ce conta.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*