D-A-D – DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK

Formatia daneza D-A-D nu are nevoie de nici un fel de prezentare pentru ascultatorii pasionati de rock. Cu o istorie ce cuprinde in prezent 11 albume de studio, plus nenumarate alte materiale, D-A-D sunt cu siguranta unul din cele mai grele nume din istoria rockului danez. "DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK" este un album de hard rock clasic cum rar mai intalnim in ziua de azi, cand majoritatea trupelor vor sa impresioneze prin diferite fuziuni de stiluri.

Materialul a fost produs de catre Nick Foss, producator ce a mai lucrat si in trecut cu trupa. Tonurile de chitara sunt pur si simplu delicioase. Orice chitarist, fie el amator sau profesionist, se va bucura de felul in care supraturarea lampilor ii gadila urechile. Riff-urile sunt simple dar memorabile. Majoritatea pieselor au refrene ce se lipesc de ascultator, iar timbrul ragusit al lui Jesper le confera o aura heavy. Percutia pompeaza in permanenta pe tot parcursul discului intr-o maniera foarte aerista. Ascultatorul nu este asediat de o rafala de tobe ce risca sa il oboseasca. Sectia ritmica actioneaza mai mult ca un piston ce impinge in fata fiecare bataie si inlatura orice posibilitate de plictis. Versurile sunt tipice D-A-D, pline de umor si de ironie dar si de melancolie. D-A-D reusesc sa creeze o lume aparte atunci cand te lasi furat de muzica lor.

In afara single-ului "I want what she’s got", discul contine multe alte piese de exceptie cum ar fi "The end", "The place of the heart", "The last time in neverland", "Breaking them heart by heart" sau "The wild thing in the woods". Single-ul mentionat beneficiaza de un clip ce a fost lansat pe data de 6 noiembrie si care a fost regizat de catre Stevan Treshow.

Horatiu Ghibu

Lansat: 11.11.2011
Label: 3r Entertainment
Disponibil in Romania:
www.d-a-d.dk

Tracklisting:
1. A New Age Moving In
2. I Want What She’s Got
3. The End
4. Fast On Wheels
5. The Place Of The Heart
6. The Last Time In Neverland
7. Breaking Them Heart By Heart
8. We All Fall Down
9. The Wild Thing In The Woods
10. Can’t Explain What It Means
11. Drag Me To The Curb
12. Your Lips Are Sealed

D-A-D:
Jesper Binzer – voce, chitara
Jacob Binzer – chitara
Stig Pedersen – bas
Laust Sonne – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*