Decease – Age Of The Covenant

255 vizualizări

DECEASE este o formatie infiintata in anul 2011 din Radu Vulpe (totodata, membru Necrovile), Catalin Vulpe si George Alb, care a lansat pana in prezent doua albume: „Exhort To Obliterate”(2013) si „Age Of The Covenant” (2014). Stilul muzical al trupei se apropie de brutal death metal-ul american, iar cele mai bune exemple de formatii asemanatoare ar fi Suffocation, Immolation sau Dying Fetus.

Stilul mentionat anterior nu mi s-a parut niciodata ca poate intrece anumite granite muzicale, dar am considerat mereu ca este dinamic si plin de posibilitati, asta daca stii cum sa il canti. Decease a urmarit aceasta regula, iar tot meritul s-a vazut odata cu noul album, „Age Of The Covenant”, care a fost lansat in aceasta toamna.

Noul disc a fost inregistrat in trei studiouri diferite: Next Dog Studio, No City Studio, LiveSet Studio, iar de mixaj s-a ocupat Marius Costache. Potrivit lui Radu Vulpe, conceptul albumului se refera la o analiza a legaturii dintre oameni si tot ceea ce ne inconjoara. Drept urmare, „The Covenant”, personajul imaginar din acest album, reprezinta personificarea unor legaturi si decizii distructive care vor urma.

Fata de albumul de debut, „Age Of The Covenant” mi s-a parut mult mai bine inregistrat si mult mai bine structurat. Odata cu acesta, trupa a lasat in urma abordarile repetitive ale thrash metal-ului si s-a orientat spre un death metal brut, bine executat, asta pentru ca exista mult mai multe riff-uri lente, dar aranjate asa cum trebuie. Prima piesa de pe album, „Hypnotic Paranoia” incepe cu un asalt de sonoritati brutale, urmate de pasaje de thrash metal care se accentueaza. Tot acest amalgam se opreste odata cu introducerea unui pasaj tehnic, construit pe un riff simplu. A doua piesa, „Consume The Weak”, este preferata mea de pe noul album. Este o piesa orientata complet spre death metal: riff-urile sunt bine inchegate, pentru ca se potrivesc perfect cu tobele (riff-ul principal este cel mai reusit, dupa parerea mea), iar armonii exista.

„The Covenant” incepe cu un intro melodios, care imi aminteste ce intro-ul piesei „Empty Words” al trupei Death, si este urmat de un riff tehnic. Melodia este putin mai lenta, desi poarta mai multe amprente de thrash. Finalul este memorabil, din cauza vocii joase a lui Radu Vulpe, care rupe in doua atmosfera brutala predominanta. O alta piesa memorabila este „Global Anihilation”, care incepe cu un riff continuu, marcat de pedala dubla, si este finalizata cu un pasaj care mi s-a parut foarte djent. Ultima piesa care mi-a placut de pe „Age Of The Covenant” debuteaza cu o voce extrasa, care imi aminteste de cea de pe intro-ul melodiei „Punishment” a formatiei Biohazard. Primul riff e saltaret, refrenul este brutal, instrumentalul este alert.

Asadar, mi-a placut enorm noul album Decease. Vad un viitor stralucit pentru cei trei membri, si astept sa aud numai vesti bune din partea acestei trupe (turneul european cu Nile a fost un bun inceput).

Tracklist:

1. Intro
2. Hypnotic Paranoia
3. Consume the Weak
4. The Covenant
5. Breeders of Malevolence
6. Global Annihilation
7. Human Scum
8. Cerebral Stagnation
9. Causal Nexus
10. Outro

Photo taken by Silviu Gorgan


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*