Devin Townsend a lansat single-ul Forgive Me

Cântărețul, compozitorul și producătorul canadian Devin Townsend a lansat single-ul Forgive Me din cea de-a treia parte din seria Devolution ce urmează a fi lansată. Respectivul material discografic Empath Live In America va fi lansat pe 4 august. Seria Devolution a cuprins până acum spectacole live unice, iar viitorul material nu este mai prejos. Empath Live In America este o mărturie a turneului care a fost întrerupt la începutul anului 2020, din cauza declanșării pandemiei. 

Devin explică: „Continuând seria de albume Devolution (care a fost o cale pentru noi de a lansa mici curiozități interesante pe lângă lansările obișnuite), vă prezentăm Devolution #3 – Empat Live In America. „Acesta a fost un turneu unic pentru mine și unul care, din păcate, a fost întrerupt de pandemie. A fost o versiune redusă a trupei Order Of Magnitude (fără cor și alți câțiva membri…), dar așa cum încerc să fac cu fiecare turneu, scopul a fost acela de a face din aceasta o noapte unică și specială. Prin urmare, acest turneu a marcat o versiune free form a materialului. Nu existau backing tracks, click tracks, sau măcar un setlist, așa că fiecare seară a fost unică și diferită. Publicul a strigat titluri de piese pe care le voiau și le-am făcut pe plac. Prin urmare, materialul a fost interpretat în moduri unice și experiența a fost extraordinară. de aceea sunt încântat că am înregistrat tot. Până la următoarea lansare „adevărată”, sper să vă bucurați de această raritate dintr-un turneu special, deși nefast.”

În line-up-ul  acestui album, lui Devin i s-au alăturat Mike Keneally, Nathan Navarro, Diego Tejeida, Morgan Ågren și Ché Aimee Dorval. Materialul Devolution #3 – Empath Live In America va fi disponibil în variantă CD ediție limitată, digipak, două LP-uri gatefold și ca în variantă digitală. 

Devin s-a alăturat celui mai mare turneu în materie de metal progresiv din această vară din America de Nord, și anume DreamSonic, al trupei Dream Theater, în deschidere urcând pe scenă Animals As Leaders. Turneul a început pe 16 iunie și va dura până la sfârșitul lunii iulie.

Townsend a lansat cel mai recent album de studio, Lightwork, la sfârșitul anului 2022, Metal Injection numindu-l „o completare superbă la catalogul său unic”. Pentru Lightwork, Devin a decis să vadă ce s-ar întâmpla dacă ar lucra cu un producător (un experiment pe care a fost încântat să îl încerce de ceva timp) pentru a ghida selecția materialului. El l-a ales pe GGGarth Richardson pentru a ajuta la realizarea acestei idei și, printr-un proces dificil (dar minunat), a fost lansat respectivul album. 

„Numele Lightwork reprezintă muzica, precum și actul de a crea muzica, un fel de „lumină în întuneric”, în timp ce încearcă să navigheze printre provocările aparent nesfârșite pe care viața le poate prezenta adesea. Când lucrurile par că nu au o ieșire sau când o situație devine aparent insurmontabilă, conexiunea cu muzica, familia și creativitatea au devenit o lumină în întuneric, care a ajuns în acest album.” a declarat Devin Townsend.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*