Dimensiunea violet a rockului – Deep Purple

574 vizualizări
Un concert Deep Purple rămâne oricând… un concert Deep Purple. Pentru că ştie tot omul despre Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Jon Lord sau despre veşnicul Ian Paice.

Astăzi, unii au plecat în lume, alţii în lumea celor drepţi, dar alţii duc steagul mai departe. Unul dintre ei e mult-adulatul şi mult-contestatul Ian Gillan. Care nu ne-a spus nimic despre înlocuitorul lui de odinioară (Coverdale), nici despre alte controverse.

Şi niciun cuvinţel despre Jon Lord. Dar în privinţa actualităţii Deep Purple a fost foarte concis şi la obiect.

Când a apărut “Rapture of the Deep”, fanii şi criticii au fost foarte entuziasmaţi. Îmi amintesc o cronică în care scria, “lăsaţi baltă ‘Machine Head’, acesta e cel mai bun Deep Purple din toate timpurile”. Care au fost reacţiile pentru “Now What?!”?
Mulţumesc! Reacţiile pentru “Now What?!” au fost favorabile în toată lumea.
 
Dat fiind faptul că sunteţi o trupă atât de împlinită (aş spune ‘legendă vie’, dar e un clişeu), vă mai interesează recenziile sau părerile criticilor. Le mai citiţi?
Trebuie să recunosc că nu citesc recenziile. Asta nu înseamnă că nu mă interesează, dar multe dintre ele sunt scrise cu o agendă ascunsă sau o prejudecată lipsită de profesionalism pentru trupă, aşa că nu e o activitate care să mă lumineze. Nu mai citesc recenzii cam de la “Who Do We Think We Are”. Cei mai buni cronicari sunt spectatorii de la concertele noastre.

Titlul noului album are o semnificaţie specială?
E enigmatic?!

Ce aţi făcut în cei şapte ani dintre cele două albume?  
Turnee fără întrerupere. Ne-am simţit extraordinar.

Compuneţi muzică pentru Deep Purple în momentul de faţă? Mai are un nou album loc în planurile voastre?  
Compun mereu, dar fără un scop anume. Fiecare repetiţie începe cu o foaie albă şi nu facem planuri, dar există un impuls pe care ar fi bine să-l folosim. Deci, e posibil să apară curând un album nou. De obicei nu vorbesc despre aceste lucruri înainte să materializeze, pentru că nu e nimic de spus. Totul e doar speculaţie şi zvonurile înghit totul.
 
În ciuda morţilor şi a bolilor, generaţia anilor 1970 pare într-o bună formă muzicală – voi sunaţi foarte bine, Black Sabbath a revenit în componenţa (aproape) originală şi un albun de succes, şi din când în când apar proiecte ale membrilor supravieţuitori din Led Zeppelin. Cu toate schimbările, ce vă mai motivează?
Există un acronim, EI… expiră, inspiră. (BIBO – breath in, breath out). Dacă te trezeşti dimineaţa cu poftă de viaţă, ce altă motivaţie îţi mai trebuie?
 
Ce crezi că defineşte cel mai bine această componenţă, cea cu Steve Morse şi Don Airey? Ce o deosebeşte de alte variante ale trupei?
Nu ştiu ce să răspund la o asemenea întrebare. Trăim şi mergem mai departe cu acelaşi ethos născut în 1968. Este o familie, casa Deep Purple. Un mers continuu.

DEEP PURPLE va sustine un concert la Bucuresti pe data de 20 februarie 2014. Evenimentul este organizat de E-Magic.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*