Ian Gillan (Deep Purple): „In ziua de azi, ca sa fii muzician de talie internationala, nici macar nu trebuie sa stii sa canti la un instrument”

Ian Gillan, solistul formatiei DEEP PURPLE, a stat de vorba cu Wikimetal Brazilia si le-a oferit reporterilor parerea sa despre starea actuala a muzicii.

Artistul a declarat ca, de cand a debutat Deep Purple in rock si pana in ziua de astazi, s-au produs schimbari semnificative, nu numai in industrie, ci si in felul in care se creeaza muzica.

Cand s-au inventat calculatoarele, l-au inlocuit pe Jim Marshall, fondatorul celebrei firme de amplificatoare, si au devenit uneltele preferate ake tinerilor artisti. Astfel, acestia au inceput sa vorbeasca intr-o alta limba si cu o alta voce”, a explicat Gillan.

„In ziua de astazi, pentru a fi un muzician de talie mondiala, nici macar nu trebuie sa stii sa canti la un instrument. Insa faptul ca esti faimos, nu te face sa fii mai mult decat un operator de computere. Apesi butoane si creezi ritmuri si sunete, spre deliciul tuturor. Ma uit in urma, insa, si vad ca toate aceste lucruri nu sunt decat trenduri, care se inlocuiesc periodic. Cu toate acestea, toata computerizarea excesiva, nu este muzica, nu este rock and roll – cel putin pentru mine. Este vorba despre oameni care isi folosesc ochii pentru a asculta muzica si nu urechile”, a explicat Gillan.

Acesta a continuat prin a spune ca astazi, formatiilor nu le pasa de felul in care suna si a declarat ca el nici macar nu asculta MP3-uri, deoarece sunt foarte proaste.

„Probabil ca, in anumite zone, s-au facut multe imbunatatiri, in anii ce au trecut, dar in ceea ce priveste calitatea si muzica…lucrurile sunt de rah*t”, a spus solistul.

In clipa de fata, formatia Deep Purple munceste la un nou disc, care va fi produs tot de Bob Ezrin, care a lucrat si la materialul precedent, „Now What?!”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*