After What, Harlequin_Jack/20.11.2014, Club Control, Bucuresti

Pe data de 20 noiembrie 2014, in Club Control din Bucuresti a avut loc o noua editie a evenimentului „Alternative Night Out”, care i-a avut ca invitati pe trupetii de la Harlequin_Jack si pe cei de la After What.

Cele doua formatii sunt prezente fresh pe scena locala de muzica alternativa, dar sunt compuse din artisti cu experienta, care au activat in trecut, sau activeaza, in alte grupuri, consacrate.

Harlequin_Jack, acesti lorzi intunecati ai indie-ului autohton, au urcat pe scena in jurul orei 23:00 si au adus cu ei un vibe edgy, scos in evidenta si de personalitatea exuberanta a solistului Narcis Axinte, caruia ii sta foarte bine in rolul de vocal.

Dupa cum a spus cineva din public, „era scris in destinul lui sa fie frontman”. Cat despre formatie, aceasta este perfect inchegata iar fiecare membru are ceva aparte. Faptul ca o trupa reuseste sa transmita ca reprezinta un „item” unitar este un mare plus.  

Setlistul H_J a fost compus din melodiile de pe noul disc, „Murder Party”, lansat chiar luna aceasta. Vorbim despre „Interlude”, „Bounce”, „Playful”, „Royal Flush”, „The Curtain Calls”, „Vitamins” si altele.

Live, sound-ul trupei este la fel de consistent si de expresiv ca si pe album, pastrand acel feeling „murdar” si original. Cat despre show, acesta are o energie speciala iar atmosfera creata este una de familiaritate, Narcis avand un talent rar de a crea legaturi cu publicul, prin mici discursuri bine plasate.

Spectacolul oferit de Harlequin_Jack este unul complet iar concertul de aseara a dovedit acest lucru, deschizand apetitul auditoriului pentru viitoare evenimente marca H_J. De alta, pe 21 noiembrie 2014, grupul sustine o cantare acustica in Club Londophone, asa ca, daca nu ati apucat sa ii vedeti pe trupeti live pana acum, puteti sa o faceti chiar azi.

Dupa o scurta pauza, a urmat After What, o formatie de la care toata lumea a avut asteptari foarte mari inca de la intemeiere. Chitaristul este Andrei Hategan, the patron-saint al unor grupuri de capatai ale scenei alternative romanesti: The Amsterdams si We Singing Colors. Cat despre solist, acesta este nimeni altul decat Marius Victor Moise (Gopo), ex-The Moood.

Line-up-ul este completat de Mihai Dragolea si Norbert Halmagy. Este de inteles de ce fanii si-au pus, de la inceput, sperantele in aceasta formatie, care il readuce in lumina reflectoarelor pe Gopo, unul dintre cei mai interesanti solisti din tara.

Ei bine, putem spune cu mana pe inima ca After What se ridica la nivelul asteptarilor melomanilor si trece chiar dincolo de ele.

In primul rand, toti componentii sunt muzicieni extrem de talentati, a caror virtuozitate de desfasoara, neretinuta, in compozitiile catchy, dar complexe, ale grupului. Andrei efectiv „rupe” la chitara, dezvaluind o alta latura a sa, mai dezlantuita. Timbrul acut, unic al lui Gopo iese in evidenta si da o nota aparte muzicii trupei, reprezentand elementul de originalitate absoluta, efectiv imposibil de copiat.

Cat despre basist, acesta este exceptional, iar liniile sale ritmate sunt contagioase, conducand cu forta piesele. Nici tobosarul nu se lasa mai prejos si face un spectacol de zile mari.

Am putut asculta cantece precum „What You Are”, „Show Up”, „Anything”, „How Can I Do It”, „Super Bored”, „About You”, „Everywhere”, „Who?”, „Slave”, „Forever” sau „Low”. Captivat, publicul a cerut bis de doua ori iar trupa, bucuroasa de feedback-ul pozitiv, nu s-a sfiit sa mai ofere o doza din rockul sau modern, dezinhibat.

In mod clar, in viitor, After What va creste mult, deoarece este un produs aparte, extrem de actual, aliniat cu trendurile care fac legea in momentul de fata in indie-ul international. Faptul ca membrii trupei sunt muzicieni desavarsiti va ajuta grupul sa se distinga si sa cucereasca si mai multi fani.

In concluzie,  „Alternative Night Out”, editia de joi seara, 20.11.2014, a fost un succes si a adus in fata publicului doua formatii tinere promitatoare, a caror energie debordanta a alungat oboseala unei seri reci de toamna tarzie. Fiti cu ochii pe After What & Harlequin_Jack.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*