Doua membre Pussy Riot arestate la Soci

220 vizualizări

Numeroase publicatii au raportat faptul ca doua membre ale formatiei all-grrl punk Pussy Riot au fost retinute in Soci, Rusia in timpul JO de iarna, in data de marti, 18 februarie 2014.

The Moscow Times relateaza ca cele doua membre Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova si Maria Alyokhina au fost retinute in Soci, sub suspiciunea de tentativa de furt, dupa ce aestea au incercat sa puna in scena un performance anti-Putin.

Se speculeaza faptul ca cele doua punkiste au fost incarcerate intr-o unitate aflata la aproximativ 32 km distanta fata de orasul olimpic, cei de la BBC relatand ca autoritatile ruse au fost acuzate ca au aplicat forta asupra detinutelor aflate in arest.

Se pare ca cele doua „femei puse pe scandal” au fost eliberate fara a li se face oficial vreo acuzatie, in decursul aceleiasi zile.

Fetele de la Pussy Riot nu se afla la prima “abatere”, activistele fiind eliberate recent din arest (Decembrie 2013), dupa ce au ispasit cateva luni de inchisoare ca urmare a organizarii unui concert-protest in perimetrul celei mai mari catedrale ortodoxe din Moscova, in 2012. Aceasta incarcerare a starnit proteste in toata lumea, punandu-se mari presiuni pe autoritatile ruse.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*