E-Force pentru prima data in Bucuresti

Noi nume sonore sunt confirmate pentru prima ediție a petrecerii Metal Crush din capitala ce va avea loc in zilele de 5, 6 si 7 octombrie la Amfiteatrul Mihai Eminescu. 

E-FORCE – Trupa canadiana a prins viața in 2001 cand basistul si in acelasi timp solistul Eric Forrest si-a incetat colaborarea cu celebrii Voivod, grup din care facea parte din 1994. Bazați pe thrash cu ceva riffuri din new wave of british metal, E-Force sunt influențați de amprenta Voivod pusa de Forrest, gasindu-se in structura lor parți ce amintesc de Negatron, sau segmente progresive dintr-un peisaj comun cu cele folosite pe Phobos-ul canadienilor de la Voiod. De cele mai multe ori in concerte, E-Force isi adauga in playlist cateva piese de pe aceste doua albume ale legendarilor care au dus metalul in spațiu, existand si o preluare a piesei Victory de la Voivod pe albumul din 2008, Modified Poison. Gasca lui Eric Forrest a mai aterizat in Romania anul trecut pentru un show in cadrul festivalului OST Mountain Fest, ținut pe-atunci la Rasnov.

http://www.myspace.com/eforceband

TAINE – Este una dintre cele mai vechi trupe de death metal din Romania, ce s-a format in 1993 dupa alte cateva incercari ale chiatirstului/solistului Andy Ionescu de a concentra un stil agresiv alaturi de alți instrumentisti. Taine a participat la cele mai timpurii festivaluri de gen din Romania: Metal Fan ’93, Eco Pop ’94 – ambele in Bucuresti, Posada  ’94 la Campulung, sau Rock Constellations ’95 la Ramnicu Valcea. Formația si-a dresat rapid un stil tehnic, influența cea mai mare fiind luata de la trupa Death. In 1999 trupa lanseaza albumul de debut, intitulat Cealala Parte, album produs de Promusic Productions, care a devenit in timp unul dintre cele mai apreciate materiale ale scenei metal autohtone. Dvd-ul lansat in 2008 a beneficiat de un format inedit in undergroundul nostru, filmarile fiind montate in timp real, iar sunetul a fost masterizat in SUA. In prezent trupa Taine este recunoscuta pentru prestațiile live complexe, care implica pe langa muzica, proiecții video sau alte efecte vizuale.

http://infectedrain.com/

NEGATIVE CORE – Dupa o serie de incercari ale membrilor de a gasi o formula finala, acțiuni care au tot adus schimbari de stil sau de nume, Negative Core si-a marcat existența incepand cu 2009, concepand un groove imbinat cu elemente de metal core in jurul unei structuri de death metal modern. Trupa bucuresteana a cantat alaturi de nume romanesti cunoscute (Negura Bunget, Tiarra, Abigail) si de formații din afara țarii precum Belphegor, sau Ava Inferi. In prezent Negative Core lucreaza la un material ce se promite a fi o revelație in underground-ul romanesc.

http://www.myspace.com/negativecoreband

Metal Crush Party este realizat cu sprijinul Primariei Sectorului 2 Bucuresti si al Centrului Mihai Eminescu, fiind susținut de Ageless Club. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*