Fleshgod Apocalypse – Turneul Veleno Across Europe a ajuns și în România

Afis-Fleshgod-2022

Săptămâna care tocmai s-a încheiat, formația italiană Fleshgod Apocalypse  a susținut două concerte extraordinare, în București și Cluj- Napoca. Acestora li s-au alăturat finlandezii de la Omnium Gatherum, care, de altfel, îi însoțesc în tot turneul european.

Pe scena clubului Quantic, încălzirea a fost asigurata de bulgarii de la Deadscape, sâmbătă, 22 octombrie 2022. Formația din Sofia a fost o revelație pentru public, interpretând cateva piese melodic death metal cu multă energie. Vocalista Mirela Kaneva a impresionat prin vocea ei puternică și prin timbrul deosebit.

Au urmat Omnium Gatherum, care au susținut un concert incendiar, cu Yukka Pelkonen la voce. Finlandezii au cântat atât piese mai vechi, cum ar fi Nail de pe albumul The Redshift, dar și nu mai puțin de 4 piese de pe Origin, lansat în 2021. Între acestea Emergence, Prime și Reckoning.

Italienii de la Fleshgod Apocalypse au zguduit scena,  nelipsind piese de pe ultimul album, Veleno, dar și piesele mai vechi,  care i-au consacrat, cum ar fi  The Forsaking, Cold as Perfection, Minotaur și The Fool. Francesco Paoli a transmis atât energie cât și dramatism unui public activ în permanență, împreună cu care a cântat piesa No de pe albumul cu același nume. Același Francesco Paoli l-a provocat pe fantasticul toboșar Eugene Ryabchenko să-și dovedească măiestria și rapiditatea într-un solo, aproape de finalul concertului. Veronica „ValchiRea” Bordacchini a antrenat publicul în a-și aprinde brichetele și lanternele, așa încât clubul a fost, pentru câteva minute, inundat de sute de lumini.

Mesajul formației Fleshgod Apocalypse, imediat după concert: https://www.facebook.com/MaximumRockRomania/videos/651861683119162

O seară extraordinară, cu muzică de calitate, așa cum era de așteptat.

Duminică, 23 octombrie 2022 turneul Veleno Across Europe a ajuns din București la Cluj-Napoca, în clubul Hardward, unde entuziasmul publicului a fost atât de mare încât concertul a fost sold out. 

Atât la București cât și în Cluj-Napoca, trupele au fost impresionate de publicul numeros și entuziast, promițând că vor reveni.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*