Foo Fighters – Wasting Light

  Dupa o lunga pauza binemeritata, FOO FIGHTERS revin cu un disc de nota 10. Putem concluziona astfel ca rabdarea este o virtute ce este rasplatita de 

cele mai multe ori corespunzator. Utlimul material de studio a fost lansat in 
2007 si s-a numit „Echoes, Silence, Patience & Grace” si a adus americanilor 
doua premii Grammy (Best Hard RocK Performance si Best Rock Album) precum sidoua premii BRIT (International Album si International Band). „Wasting Light” este titlul noului album care cu siguranta va starni reactii pozitive in randul iubitorilor de muzica rock, dar si a specialistilor.

  Piesa ce deschide discul, „Bridge Burning”, este gandita parca a fi opener-ul 
perfect de concert Foo Fighters. Intrarea energica a lui Dave Grohl (voce, chitara) este apocaliptica. Putini solisti pot urla atat de „frumos” ca el. Energia se dezlantuie pe diverse trepte de intensitate. „Arlandria” si „Back & Forth” constituie exemple perfecte de excelenta compozitionala prin structura, dinamism si linii melodice. Pe langa dinamism si agresivitate, intalnite in „Rope” sau „White Limo”, avem la polul opus multe vibratii linistitoare in „I should have known”.
  Produs de catre legendarul Butch Vig (Nirvana, Garbage), „Wasting Light” este un album extrem de placut ce ofera satisfactii depline ascultatorului. Avem de-a face cu un material rock la superlativ, cum numai o trupa matura precum Foo Fighters il poate compune. Sesiunile de inregistrari au fost efectuate chiar in garajul lui Dave Grohl, utilizandu-se echipament analog exclusiv. Pat Smear (chitara) revine in trupa dupa o absenta indelungata. Ultimul album la care acesta a contribuit a fost lansat in 1997 si s-a intitulat „The colour and the shape”.
  Doi invitati speciali au participat la „Wasting Light”. Este vorba de Bob Mould (Husker Du, Sugar), care contribuie prin voce si chitara la piesa „Dear Rosemary” si Krist Novoselic, ce se poate auzi la bas si acordeon pe „I should have known”.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 12.04.2011
Label: RCA
Disponibil in Romania: Nova Music

Tracklisting:
1. Bridge Burning
2. Rope
3. Dear Rosemary
4. White Limo
5. Arlandria
6. These Days
7. Back & Forth
8. A Matter of Time
9. Miss the Misery
10. I Should Have Known
11. Walk
Foo Fighters:
Dave Grohl – voce, chitara
Pat Smear – chitara
Nate Mendel – bas
Taylor Hawkins – tobe
Chris Shiflett – chitara


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*