Gift Dwarf – Gift Dwarf

  Formatia germana GIFT DWARF lanseaza un prim material de studio autointitulat, dar are mari dificulati de a se pozitiona in universul rock-ului actual. Este destul de greu sa descrii ceea ce a vrut sa faca aceasta gasca si mai ales ce a vrut sa exprime. Muzica se poate incadra intr-un heavy al anilor 90 cu influente punk/hardcore. Initial este foarte greu de crezut ca acest album nu este din acea perioada. Piesele nu sunt foarte reusite si nu au vre-un refren catchy care sa prinda ascultatorul. Interpretarea este ok dar nimic mai mult. Partile vocale sunt pe putin ciudate, iar timbrul respingator de multe ori.
  Trupa isi propune a fi nostima, dar texte precum „mama mea arata ca Lemmy de la Motorhead” nu stiu daca obtin efectul scontat. Probabilitatea de a cadea in penibil este destul de mare. Optiunea artistilor trebuie insa respectata. Nemtii mai fac misto printre altele de Pavarotti sau de eBay. Coperta albumului se vrea haioasa. Ea pare foarte simpatica la prima vedere, dupa care ascultand muzica realizam ca nu prea se potriveste cu stilul abordat de Gift Dwarf.
  Intr-o perioada cand industria muzicala se afla in impas, cand albumele se vand tot mai greu, acest material pare inutil. Probabil ca este ambitia unei trupe de a produce un material si de-al arunca pe piata. Discul este produs, inregistrat si mixat chiar de catre chitaristul Uwe Lulis. Intrebarea care sta in picioare este cat de determinata este aceasta formatie? Trebuie sa le acordam un credit deoarece se simte o anumita incredere in interpretarea lor. Ramane de vazut daca vor convinge audienta.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 04.03.2011
Label: H'ART/SAOL
Disponibil in Romania:

Tracklisting:
1. iPott
2. Fritz
3. I saw It On The News
4. Holiday
5. My Mother Looks Like Lemmy
6. Bo(w)frostman
7. Amtsprache
8. Pavarotti's Thoughts
9. Primitive
10. My Place
11. Ebay
12. Two Moons
13. Metal Buerohengst

Gift Dwarf:
Gerd Knebel – voce
Natalie Eis – bas
Gerd Luecking – tobe
Olaf Mill – chitara, trompeta
Uwe Lulis – chitara


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*