Interplanetary Night I in Ageless Club

Cavalleria Events lanseaza o noua serie de concerte sub titulatura „Interplanetary Night” – prima editie are loc pe 16 Martie in Ageless Club, fiind invitata trupa Cawatana. Pretul unui bilet este de 25 de Ron.
Interplanetary Night este un moment in timp si spatiu definit in afara realitatii si adecvat viselor. Este o seara care propune un habitat pentru devoratorii muzicii de dupa… de dupa realitate, apocalipsa, viata sau moarte. Concret, este vorba de o serie de evenimente pentru adeptii genurilor post-rock, sludge, post-hardcore, sau celor descendente din doom si progressive. Se vor sustine concerte cu trupe de gen internationale, chiar si autohtone, intr-un cadru muzical potrivit, cu after party-uri unde playlistul nu se va indeparta de categoriile exemplificate. Printre concertele cu formatii ce se ocupa de dezvoltarea acestor stiluri, Interplanetary Night invita pe toti cei pasionati de aceasta nisa sa asiste la videoproiectii cu cele mai experimentaliste videoclipuri, atat ale pionierilor genului cat si ale newcomer-ilor, filme sau documentare care se confunda prin mesaj cu astfel de muzica, dvd-uri lansate de artistii din zona, sau listening sessions. Asa ca, stati cu ochii pe telescop pentru a observa miscari si noi informatii despre aceste evenimente.
Prima editie Interplanetary Nightare loc pe 16 Martie 2013 in Ageless Club din Bucuresti si propune o intalnire intre pasionatii de muzica si bine cunoscuta trupa de neofolk/dark folk/martial-industrial Cawatana, originara din Ungaria. Evenimentul in sine devine si mai special, fiind prima incursiune a trupei in granitele Romaniei, cat si premiera noului line-up pe scena. Setlistul pregatit de trupa pentru prima editie Interplanetary Night va contine piese mai vechi, prezentate uneori in forme diferite de versiunile cunoscute, cat si unele noi, nemaiauzite pana acum.
In trecut muzica Cawatana prezenta un echilibru intre acordurile calme si linistite de neofolk bazat pe chitara acustica si clapa, presarat cu tonuri si ritmuri mai aspre de industrial. Recent ultima parte a disparut aproape complet din peisaj, lasand loc unui sound axat pe dark folk imbinat cu elemente minimaliste de clape si drum machine, in traditia optzecista a trupelor de new wave/ post punk sub motto-ul „Simple is beautiful”.
Catalogul Cawatana a fost publicat de multiple case de discuri in multe tari ale lumii, precum Germania, Austria, Argentina, Polonia, Canada, UK, Israel, Belarus, China, Ungaria samd. Discografia contine un album lansat in 2003 (Struggle for Wisdom), un mini album (Advocation for Privileges) si un EP (Through Silver Shadows), pe langa multe compilatii si colaborari cu alte trupe.
Interplanetary Night se desfasoara cu sustinerea Post-rock.ro, o publicatie online din Romania cu adevarat dedicata acestei sfere a muzicii.
Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.

Sursa: Comunicat Cavalleria Events


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*