
Weeping Assault, trupa timișoreană care a câștigat locul al doilea la concursul East European Metal Alliance Festival, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Maximum Rock Magazin.
M.R.: Vă rugăm să prezentați trupa publicului. Cum ați descrie muzica voastră?
Weeping Assault: Suntem o trupă death metal cu influențe thrash și breakdown-uri heavy, cu subiecte ancorate în realitatea politică și socială actuală. Ne-am format ca trupă în 2021, la inițiativa lui Denis împreună cu Christi. Christi și-a convocat prietenul, pe Luca, la tobe, iar pe Vlad l-am văzut pe Instagram, am văzut potențial și l-am cooptat. Primul single, Symphony from Hell, a fost lansat pe 7 ianuarie 2022, urmat în aprilie de cel de-al doilea, Horrible Memories. Primul clip oficial a fost lansat de curând, pe 14 aprilie 2023 – WWIII și urmează în iunie un al doilea clip, Little Boy. Prima apariție pe scenă a fost la un Battle of the Bands, în iunie 2022, iar de atunci au mai fost diverse evenimente, mai ales locale, dar și la Cluj și Craiova.
Cei patru membri ai trupei (Denis Bucur – Vocals/Lead guitar, Vlad Ramneantu – Rhythm Guitar, Christian Jakabhazi – Bass Guitar, Luca Botizan – Drums) au între 16 și 18 ani și sunt foarte pasionați de munca lor.
M.R.: Care este cel mai important concert din istoria trupei?
Weeping Assault: Până acum am avut prezențe la Embargo Fest, Bikers Picnic, Vast Plains and Goats Fest #2, am performat în deschidere pentru Syn Ze Șase Tri și Exorcizphobia și am avut concerte în câteva cluburi. Însă cel mai important eveniment pentru noi credem că este Road Patrol MC Bikers Festival care urmează să aibă loc în 16-17 iunie 2023.
M.R.: Care au fost așteptările voastre în ceea ce privește East European Metal Alliance Festival? În ce măsură s-au împlinit aceste așteptări?
Weeping Assault: Așteptările au fost destul de mari. Și a fost frumos. Trupe mișto, oameni mișto. Doar cu sunetistul nu ne-am prea împăcat: n-au fost reglate monitoarele de pe scena așa cum trebuia. În rest a fost frumos, ne-au plăcut foarte mult pozele primite de la voi. Am rămas totuși cu niște nelămuriri în privința criteriilor de departajare din cadrul concursului, mai exact cele aplicate de juriu.
M.R.: Cum ați aflat de concursul East European Metal Alliance?
Weeping Assault: Am primit de la un prieten de-al nostru un link cu concursul și ne-a tentat experiența. Ne bucurăm că astfel am avut încă o șansă să ne prezentăm publicului într-o locație foarte faină.
M.R.: Ce părere aveți despre inițiativa de a demara acest proiect? Cât de mare impact credeți că au proiectele culturale asupra scenei underground din România și asupra promovării imaginii țării noastre peste hotare?
Weeping Assault: Ne bucură foarte mult demararea acestui proiect în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Este ceva cu totul nou în momentul actual ca un festival metal să fie finanțat din bani publici prin Ministerul Culturii. Acest fapt aduce validare genului în discuție, îl expune în fața publicului ca perfect legitim. Iar pe lângă asta, în urma acestui proiect, o trupă timișoreană va cânta în Cehia, la Brno, o deschidere externă foarte binevenită.
M.R.: Ce părere aveți despre scena metal din România? Dar despre scena underground din Timișoara?
Weeping Assault: Suntem de părere că scena metal din Romania e în creștere, s-a mărit numărul de trupe și asta nu poate decât să ne bucure. Scena underground din Timișoara, în particular, este încă mică, e adevărat, dar nu este de ignorat, prevedem un avânt, deoarece pare că tot mai mulți tineri se întorc spre metal.
M.R.: Acum, la final de interviu, ce ne mai puteți împărtăși? Care sunt planurile voastre în viitor?
Weeping Assault: Vrem să scoatem cât mai mult material (în curând se lansează și albumul) și să cântam în cât mai multe locuri, să întâlnim oameni faini, cel puțin la fel de faini ca și până acum. Și să ne deplasăm cât mai mult.
M.R.: Vă mulțumim pentru interviu și așteptăm cu nerăbdare următoarele voastre materiale muzicale.

Proiectul East European Metal Alliance Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.
Lasă un comentariu