Jethro Tull termină cel de-al 23-lea album

Jethro Tull band nov 2022
Jethro Tull band nov 2022

Trupa britanică de rock progresiv Jethro Tull a încheiat înregistrarea celui de-al 23-lea album de studio. Ei au fost aclamati de critici pentru revenirea, la începutul acestui an, cu The Zealot Gene. Acesta este primul lor LP în două decenii.

Liderul Jethro Tull, Ian Anderson, comentează: „Am pus ultimele tușuri lucrării de artă pentru coperta albumului și am încheiat înregistrarea și mixarea acum câteva săptămâni. Din cauza așteptării lungi obișnuite pentru presarea și fabricarea vinilului, suntem programați pentru o lansare de primăvară 2023. În săptămânile și lunile următoare, veți auzi mai multe despre înregistrare și despre diferitele formate care vor fi disponibile.

„Este încă puțin prea devreme pentru a vă tachina cu titluri, liste de melodii și conținut. Dar fiți siguri că totul este gata în ceea ce privește masterizarea și elementele principale ale artei și ambalajului. Sper că vă vor plăcea conceptul și temele atunci când voi fi gata să vă spun mai multe. A fost o muncă lungă și dificilă să înregistrez materialul în timpul unui program agitat de turnee din ultimele luni.”

„Am scris temele și versurile principale în ianuarie și am trimis primele demo-uri trupei în februarie și martie. La fel cum am făcut cu The Zealot Gene, în 2017. Majoritatea înregistrărilor au avut loc în iunie și august, cu mixarea stereo făcută în septembrie. Noul meu prieten Bruce Soord de la The Pineapple Thief s-a angajat să creeze mixurile Surround Sound și un mix stereo alternativ.”

Jethro Tull are date live programate pentru acest an, cu spectacole în Europa continentală. Apoi se întoarce în Marea Britanie, pentru spectacolele sale anuale de Crăciun, iar apoi urmează alte date în 2023.

The Zealot Gene, lansat în ianuarie 2022, a fost cel de-al 22-lea album de studio și a strâns aprecieri la nivel mondial. A ajuns pe locul 9 în topurile albumelor din Marea Britanie, o performanță nemaiatinsă de trupă din 1972. A ajuns pe locul 4 în Germania, pe locul 3 în Elveția, 5 în Austria și 8 în Finlanda.  A intrat în top 10 al albumelor din S.U.A. și în topul albumelor rock.

Cu peste 30 de albume și vânzări totalizând peste 50 de milioane, Jethro Tull este una dintre cele mai de succes trupe rock din toate timpurile. Are un catalog care conține clasice care rezonează și astăzi. Condus de Anderson, Tull continuă să facă turnee în întreaga lume, încântând publicul de toate vârstele.

Jethro Tull este formată din:

Ian Anderson – Flute, acoustic guitar, harmonica, vocals
David Goodier – Bass guitar
John O’Hara – Piano, keyboards and accordion
Scott Hammond – Drums.
Joe Parrish-James – Guitar


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*