Costin Chioreanu a creat clipul animat al single-ului Ginnungagap, lansat de Jethro Tull

Jethro Tull va lansa cel de-al 23-lea album de studio, RökFlöte, pe 21 aprilie prin InsideOut Music. După The Zealot Gene din 2022, primul LP al grupului în două decenii, Ian Anderson și colegii de trupă revin cu un album de 12 piese, având la bază personajele și rolurile unora dintre zeii vechiului păgânism nordic și, în același timp, evidențiind RökFlöte, flautul rock, pe care Jethro Tull l-a făcut iconic.

Pe 20 ianuarie a avut loc lansarea primului single de pe album, Ginnungagap. Uluitorul videoclip animat pentru Ginnungagap a fost creat de artistul român Costin Chioreanu. Piesa se inspiră din legenda zeului Ymir, protoființa sau ființa primordială, născută din veninul care picura din râurile înghețate, Élivágar, și care a trăit în golul fără iarbă din Ginnungagap.

RökFlöte va fi disponibil în mai multe formate diferite.  Două formate deluxe ediție limitată includ material demo bonus, un Blu-ray cu Dolby Atmos, 5.1 Surround Sound, mixuri stereo alternative realizate de Bruce Soord (The Pineapple Thief), precum și un bonus track și un interviu aprofundat cu Anderson. Albumul va fi disponibil și digital, în formatele audio spațiale Dolby Atmos și Sony 360 RA.

RökFlöte track listing:
01. Voluspo
02. Ginnungagap
03. Allfather
04. The Feathered Consort
05. Hammer On Hammer
06. Wolf Unchained
07. The Perfect One
08. Trickster (And The Mistletoe)
09. Cornucopia
10. The Navigators
11. Guardian’s Watch
12. Ithavoll

Ian explică mai detaliat titlul și tema albumului: „Titlul a suferit mici schimbări pe parcurs. Am început cu ideea unui album predominant instrumental pentru flaut rock. Când s-a prezentat subiectul materialului, m-a atras termenul Ragnarök din mitologia nordică – versiunea de sfârșit apocaliptic sau Armaghedon biblic. Scenariul confruntării finale este omniprezent și inerent hinduismului, creștinismului și islamului, de exemplu. Ragnarök se traduce ca destinul zeilor, rök înseamnă destin, curs, direcție.” Decizia finală a fost ca noul album să se intituleze RökFlöte.

The Zealot Gene, lansat în ianuarie 2022, a fost cel de-al 22-lea album de studio al trupei. Materialul a strâns aprecieri la nivel mondial, ajungând pe locul 9 în topurile albumelor din Marea Britanie, o performanță nemaiatinsă din 1972.  A debutat pe locul 4 în Germania, pe locul 3 în Elveția, pe locul 5 în Austria. Și în primele 10 poziții în topurile albumelor din S.U.A. 

Jethro Tull continuă aparițiile live anul acesta, cu spectacole în Europa continentală.
Trupa este formată din:
Ian Anderson – Concert and Alto flutes, Flute d’Amour, Irish whistle and vocals
David Goodier – Bass
John O’Hara – Piano, keyboards and Hammond Organ
Scott Hammond – Drums
Joe Parrish-James – Electric and acoustic guitars, mandolin

Jethro Tull- Rokflote
Jethro Tull- Rokflote


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*