Joan Jett & the Blackhearts – Unvarnished

284 vizualizări

Joan Jett and the Blackhearts a lansat pe data de 30 septembrie 2013 albumul „Unvarnished”. Materialul este cel cu numarul 10 din cariera formatiei.

Atunci cand o artista ca Jett scoate un disc nou, asteptarile sunt foarte mari, uneori chiar exagerate. Artista americana s-a impus ca regina rock’n’roll-ului si este firesc ca industria muzicala sa isi doreasca foarte mult de la o astfel de personalitate.

Cu toate acestea, Joan Jett nu a fost niciodata o „revolutionara” in ceea ce priveste arta. Muziciana s-a mentinut de-a lungul anilor in aceeasi linie a unui rock simplu, esential si clasic.

Tocmai din acest motiv, noul album, „Unvarnished”, nu avea cum sa fie un material experimental si plin de invoatii. Asemenea lansarilor precedente, el se inscrie in linia stilistica deja consacrata si mizeaza pe aceleasi constante.

Ce s-a imbunatatit semnificativ este productia. Chitarele suna impecabil iar sound-wall-ul este consistent. Vocea este supraprocesata dar tobele au profunzimea necesara iar basul isi face treaba subtil dar eficient.

Compozitiile sunt previzibile si par desprinse din tiparele de acum 30 de ani. Singura diferenta este la nivel de sunet, care este mai bun decat ar fi fost in anii 80.

Se remarca totusi balada „Everybody Needs A Hero” care deviaza putin de la curs. In rest, cam toate cantecele sunt din acelasi „film”, iar aceasta „coerenta” nu este neaparat un lucru bun, creand un disc uniform, nespectaculos.

Noul material al formatiei lui Joan Jett este dedicat fanilor devotati si amatorilor unui brand vintage de rock’n’roll, dar nu are aproape nimic de spus unui public tanar si insetat de inovatii.

La fel de bine poti pune mana pe un disc lansat de artista acum 15 ani, fara sa fie nevoie sa dai bani pe ceva proaspat.

Tracklist:
1. Any Weather (606 Version)
2. TMI
3. Soulmates To Strangers
4. Make It Back
5. Hard To Grow Up
6. Fragile
7. Reality Mentality
8. Bad As We Can Be
9. Different
10. Everybody Needs A Hero

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*