Kamelot lansează videoclipul piesei New Babylon  

Kamelot
Kamelot

Liderii muzicii heavy metal simfonic modern, Kamelot, au lansat recent cel mai introspectiv și plin de viață LP de până acum ( primul de lungă durată în ultimii cinci ani), The Awakening. LP-ul a debutat pe locul 2 în topul Current Hard Music Albums din S.U.A și pe locul 27 în topul vânzărilor de albume, fiind considerat de mulți drept cea mai bună lansare Kamelot de până acum.

Pe 23 mai, Kamelot a lansat un nou clip live, pentru single-ul New Babylon, cu nimeni alta decât încântătoarea Melissa Bonny (Ad Infinitum, The Dark Side Of The Moon). Clipul conține imagini live de înaltă calitate din turneul european recent al trupei, adăugând o notă electrizantă sunetului deja puternic al piesei.

Fondatorul și chitaristul, Thomas Youngblood, declară: „Melissa Bonny ni s-a alăturat atât pentru acest album nou, cât și în marele nostru turneu și a fost cel puțin uimitoare. Suntem cu adevărat încântați să o avem în noul videoclip și, de asemenea, în turneul viitor din America de Nord!”

Kamelot a anunțat recent turneul din America de Nord, Awaken The World, din 2023, cu invitații speciali Battle Beast și sprijin suplimentar din partea trupei Xandria. Turneul începe în Silver Spring, Maryland, pe 17 august, vizitând câteva orașe importante din SUA și Canada, înainte de a se încheia pe 9 septembrie în Orlando, Florida.

The Awakening intră în moștenirea Kamelot drept cea mai mare și diversă realizare de până acum – amestecând stiluri simfonice, gotice, melodice, progresive și power metal, oferind în același timp unele dintre cele mai heavy piese din istoria trupei.

Youngblood spune: „Cu The Awakening, avem unul dintre cele mai diverse albume ale noastre din ultimii ani. Am fuzionat elemente de la metal progresiv, power și gothic la metal simfonic și melodic, colaborând cu artiști invitați incredibili din întreaga lume. Mixajul realizat de producătorii Sascha Paeth și Jacob Hansen ne-a oferit un alt pas în ceea ce privește sunetul general. Acest album oferă totul fanilor Kamelot și, de asemenea, se adresează publicului, dincolo de granițele metal și hard rock.”

Kamelot este una dintre puținele trupe din genul simfonic care îmbrățișează pe deplin întunericul, fără de care, desigur, nu poate exista lumină. Teme lirice captivante inspiră spre determinare, forță, depășirea bătăliilor personale și creștere. Acestea sunt provocate de schimbările sociale extreme. De conștientizarea copleșitoare că avem un timp atât de scurt pentru a fi fideli nouă înșine. Și a trăi viața la maxim.

Cu o producție modernă condusă de trupă și producătorul Sascha Paeth, plus mixarea și masterizarea semnată de către Jacob Hansen, al 13-lea album de studio al trupei Kamelot este memorabil datorită contribuțiilor invitaților precum Melissa Bonny (Ad Infinitum) și a renumiților instrumentiști precum violonistul Florian Janoske și violoncelista Tina Guo, nominalizată la Grammy.
Prezentând acrobațiile vocale incomparabile, experimentate pe scenă, ale lui Karevik și renumita tehnică a lui Youngblood, dinamica bateristului Alex Landenburg, sensibilitatea pianistului Oliver Palotai și energia basistului Sean Tibbetts, The Awakening îmbrățișează teme cu care fiecare ascultător se poate identifica. Marca intensă de teatralitate gotică și simfonică ultramodernă este amplificată și mai mult și cu mai multă emotivitate ca niciodată.

Piesele noului album onorează numele Kamelot: The Great Divide este un single cinematic. Eventide este un adio plin de veșnică speranță întunecată. One More Flag In The Ground este un imn despre depășirea bolilor aparent imbatabile și a provocărilor mentale cu care ne confruntăm cu toții. Totul demonstrează că, deși The Awakening rămâne fidel fundamentelor auditive binecunoscute fanilor,  prezintă o trupă lipsită de stagnare sonoră.

Compozițiile profunde sunt abundente: Opus Of The Night (Ghost Requiem), prezintă un uluitor solo dublu, realizat de Youngblood și Guo. New Babylon este o piesă epică, încărcată de sintetizatoare, zguduită de atacul vocal dinamic al lui Karevik și Bonny. Ținând în echilibru întunericul și lumina, NightSky este o melodie plină de sensibilitate. Oda cuceririi adversităților este My Pantheon (Forevermore). Aceste două piese reprezintă unele dintre cele mai heavy momente ale albumului, cu cele mai complexe solo-uri de chitară. Imnurile filosofice, Midsummer’s Eve, cu infuzie celtică și Willow despre prețuirea amintirilor, oferă echilibrul necesar albumului pregătit pentru spectacolele grandioase ce vor urma.

The Awakening track listing:
01. Overture (Intro)
02. The Great Divide
03. Eventide
04. One More Flag In The Ground
05. Opus Of The Night (Ghost Requiem)
06. Midsummer’s Eve
07. Bloodmoon
08. Nightsky
09. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*