Kamelot lansează single-ul Opus Of The Night (Ghost Requiem)

Kamelot
Kamelot

Trupa modern symphonic metal, Kamelot, a lansat Opus Of The Night (Ghost Requiem). Acesta este al doilea single de pe primul lor LP din ultimii cinci ani, The Awakening, care va fi lansat pe 17 martie prin Napalm Records. Piesa include apariția violoncelistei nominalizate la Grammy, Tina Guo. Este o continuare tematică interesantă a unei povești născute pe LP-ul Ghost Opera din 2007, care celebrează impactul vindecător al muzicii asupra inimii și minții umane.

Solistul Tommy Karevik, afirmă: „Muzica trupei Kamelot a transmis întotdeauna un mesajul de speranță, lumină și un sentiment de rezoluție. Această poveste este un prim exemplu în acest sens. Opus Of The Night onorează sunetul tradițional întunecat și melodic al trupei, aducand în același timp cateva elemente noi și interesante.”

Kamelot au dominat toate topurile symphonic metal de-a lungul ultimelor două decenii, cu albumele The Fourth Legacy (1999), The Black Halo (2005), Silverthorn (2012), Haven (2015) și The Shadow Theory (2018). The Awakening, care urmează a fi lansat pe 17 martie, prin Napalm Records, vine cu cea mai masivă și diversă ofertă de până acum. Amestecând stiluri simfonice, gotice, melodice, progresive și power metal, oferă unele dintre piesele cele mai heavy din istoria trupei.

Chitaristul Thomas Youngblood spune: „The Awakening este unul dintre cele mai diverse albume ale noastre din ultimii ani. Am fuzionat elemente de la metal progresiv, power și gothic la metal simfonic și melodic. Am lucrat cu artiști invitați incredibili din industria muzicală și cu producătorii Sascha Paeth și Jacob Hansen. Asta ne-a oferit un plus în ceea ce privește sunetul general. Acest album oferă totul fanilor Kamelot și, de asemenea, ajunge dincolo de granițe, la noii fani metal și hard rock.”

Kamelot este una dintre puținele trupe din genul simfonic care îmbrățișează pe deplin întunericul. Desigur, nu poate exista lumină fără el. Teme lirice captivante inspiră spre determinare, forță, depășirea bătăliilor personale și creștere. Acestea sunt provocate de schimbările sociale extreme. De conștientizarea copleșitoare că avem un timp atât de scurt pentru a fi fideli nouă înșine. Și a trăi viața la maxim.

Cu o producție modernă condusă de trupă și producătorul Sascha Paeth, plus mixarea și masterizarea semnată de către Jacob Hansen, al 13-lea album de studio al trupei Kamelot este memorabil datorită contribuțiilor invitaților precum Melissa Bonny (Ad Infinitum) și a renumiților instrumentiști precum violonistul Florian Janoske și violoncelista Tina Guo, nominalizată la Grammy.

Prezentând acrobațiile vocale incomparabile, experimentate pe scenă, ale lui Karevik și renumita tehnică a lui Youngblood, dinamica bateristului Alex Landenburg, sensibilitatea pianistului Oliver Palotai și energia basistului Sean Tibbetts, The Awakening îmbrățișează teme cu care fiecare ascultător se poate identifica. Marca intensă de teatralitate gotică și simfonică ultramodernă este amplificată și mai mult și cu mai multă emotivitate ca niciodată.

Piesele noului album onorează numele Kamelot: The Great Divide este un single cinematic. Eventide este un adio plin de veșnică speranță întunecată. One More Flag In The Ground este un imn despre depășirea bolilor aparent imbatabile și a provocărilor mentale cu care ne confruntăm cu toții. Totul demonstrează că, deși The Awakening rămâne fidel fundamentelor auditive binecunoscute fanilor,  prezintă o trupă lipsită de stagnare sonoră.

Compozițiile profunde sunt abundente: Opus Of The Night (Ghost Requiem), prezintă un uluitor solo dublu, realizat de Youngblood și Guo. New Babylon este o piesă epică, încărcată de sintetizatoare, zguduită de atacul vocal dinamic al lui Karevik și Bonny. Ținând în echilibru întunericul și lumina, NightSky este o melodie plină de sensibilitate. Oda cuceririi adversităților este My Pantheon (Forevermore). Aceste două piese reprezintă unele dintre cele mai heavy momente ale albumului, cu cele mai complexe solo-uri de chitară. Imnurile filosofice, Midsummer’s Eve, cu infuzie celtică și Willow despre prețuirea amintirilor, oferă echilibrul necesar albumului pregătit pentru spectacolele grandioase ce vor urma.

The Awakening track listing:
01. Overture (Intro)
02. The Great Divide
03. Eventide
04. One More Flag In The Ground
05. Opus Of The Night (Ghost Requiem)
06. Midsummer’s Eve
07. Bloodmoon
08. Nightsky
09. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)

Kamelot- The Awakening
Kamelot- The Awakening

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*