Last In Line lansează clipul pentru Do The Work

Last In Line band
Last In Line band

Last In Line — trupa cu solistul Andrew Freeman, basistul Phil Soussan (ex Ozzy Osbourne) și membrii originali DIO, Vivian Campbell (Def Leppard) și Vinny Appice (ex Black Sabbath) — va lansa al treilea album de studio, Jericho, pe 31 martie prin earMUSIC. Videoclipul muzical oficial al celui mai recent single, Do The Work, tocmai a fost lansat.

Do The Work este o piesă dinamică și care provoacă gândirea și încurajează ascultătorii să lupte pentru succes și autorealizare. În ciuda oricăror obstacole cu care s-ar putea confrunta.  Videoclipul, produs de Last In Line, surprinde energia brută și bucuria nestăpânită de a cânta muzică heavy. Piesa trezește amintiri pline de nostalgie despre o perioadă în care muzica grozavă era singurul lucru care conta. O perioadă când videoclipurile rock și metal erau nescenizate și autentice.

În ciuda ultimilor doi ani de izolare, Jericho a fost produs în cea mai bună tradiție hard rock, cu performanțe grozave de studio ale unor artiști renumiți.

Campbell explică: „Cu Last In Line, la fel cum am făcut cu DIO, am înregistrat piesele de bază live. Este important pentru noi să captăm energia sincopei de a cânta împreună în timp real. La fel ca energia unui spectacol live. Acest disc reprezintă tot ce este mai bun din ambele lumi! Spiritul interpretării unei trupe pline de energie și, de asemenea, calitățile mai nuanțate ale interpretării noastre individuale.”

Appice declară: „Toate forțele muzicale ale trupei sunt combinate aici pentru un nou disc superputernic. Apăsați pe play și puneți-vă centurile de siguranță!!” Vara trecută, Vinny a declarat că al treilea album de studio Last In Line a fost realizat de Chris Collier. Primele două albume au fost produse de Jeff Pilson, actualul basist Foreigner.

Vestea despre parteneriatul trupei cu earMUSIC a fost împărtășită în februarie 2022 de Appice. Vinny a mai dezvăluit că formația a finalizat înregistrarea a încă șase piese noi la sfârșitul lunii ianuarie, la studiourile Desert Moon ale lui Danny „Count” Koker.

Formată în 2012 de Appice, Campbell și basistul Jimmy Bain, co-creatorii lui Ronnie James Dio pentru albumele Holy Diver, Last In Line și Sacred Heart, intenția inițială a trupei Last In Line a fost să-l sărbătorească pe Ronnie prin reunirea membrilor grupului original Dio. După spectacole care au prezentat un setlist compus exclusiv din materiale de pe primele trei albume Dio, trupa a decis să avanseze și să creeze muzică nouă, într-un spirit similar.

Albumul de debut al trupei, Heavy Crown, a fost lansat în februarie 2016 prin Frontiers Music Srl. Materialul a ajuns imediat pe locul 1 în topul Billboard Heatseekers. Inițial, lansarea fusese precedată de o tragedie. Bain a murit în mod neașteptat la vârsta de 68 de ani, pe 23 ianuarie 2016. Last In Line, onorând dorința lui Bain de a menține trupa în mișcare, l-a adus pe Soussan la bas. Apoi a făcut turnee susținute, pentru promovarea albumului, înainte de a începe lucrul la materialul ulterior, II. Albumul II, din 2019, a fost lansat prin Frontiers Music Srl.

În februarie 2021, Soussan a vorbit despre direcția muzicală a noului material: „Piesele sunt o progresie de la ultimul album. Cu siguranță am evoluat mai mult. Albumul a trecut printr-o evoluție mai mare decât cea dintre primele două. Dar încercăm mereu să păstrăm caracteristicile trupei Last In Line. Adică, unele lucruri nu se pot schimba, nu poți să modifici tobele lui Vinny, nu poți clinti interpretarea lui Vivian. Și aș vrea să spun același lucru despre mine și, desigur, despre Andrew.”

Primele sesiuni de înregistrare pentru cel de-al treilea album al trupei Last In Line au avut loc în ianuarie 2020, la studioul Steakhouse din North Hollywood, California.

Jericho track listing:

 1. Not Today Satan
 2. Ghost Town
 3. Bastard Son
 4. Dark Days
 5. Burning Bridges
 6. Do The Work
 7. Hurricane Orlagh
 8. Walls Of Jericho
 9. Story Of My Life
 10. We Don’t Run
 11. Something Wicked
 12. House Party At The End Of The World
Last In Line- Jericho
Last In Line- Jericho

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*