Last In Line anunță al treilea album, Jericho

Last In Line band

Last In Line, trupa cu solistul Andrew Freeman, basistul Phil Soussan (ex Ozzy Osbourne) și membrii originali Dio, Vivian Campbell (Def Leppard) și Vinny Appice (ex Black Sabbath), va lansa al treilea album de studio, Jericho, pe 31 martie prin earMusic. În ciuda ultimilor ani de izolare, discul a fost produs în cea mai bună tradiție hard rock, cu performanțe grozave de studio ale unui lineup all-stars.

Prima piesă, Ghost Town a fost lansată pe 20 ianuarie împreună cu videoclipul.

Freeman afirmă: „Pentru mine, piesa descrie întreruperea unui ciclu, din diferite perspective. La nivel personal, ar putea fi aşteptările de familie, de carieră sau de viaţă, plasarea unei persoane într-un spaţiu nedorit. La o scară mai mare, se adresează aşteptărilor guvernului. Non idei și legi sensibile, lipsite de etică, care devin normă, în timp ce închid ochii la probleme mai mari.”

Campbell explică: „Cu Last In Line, la fel cum am făcut cu Dio, am înregistrat piesele de bază live. Este important să captăm energia de a cânta împreună în timp real – la fel ca energia unui spectacol live. Acest disc reprezintă tot ce este mai bun din ambele lumi. Adică spiritul unei performanțe de trupă plină de energie și, de asemenea, calitățile mai nuanțate ale performanțelor noastre individuale.”

Appice declară: „Toate forțele muzicale ale trupei Last In Line sunt combinate aici pentru un nou album superputernic. Apăsați pe play și puneți-vă centurile de siguranță!!”

Anul trecut, trupa a surprins cu o versiune unică a clasicului The Beatles, A Day In The Life, lansat pe EP de colecție, argintiu, de 12 inch,  în ediție limitată.

Vara trecută, Vinny a declarat că al treilea album de studio a fost condus de Chris Collier (Korn, Whitesnake). Primele două albume Last In Line au fost produse de actualul basist Foreigner, Jeff Pilson (ex Dokken).

Vestea despre parteneriatul Last In Line cu earMUSIC a fost împărtășită în februarie 2022, de Appice, în timpul unui interviu. Vinny a mai dezvăluit că Last In Line a finalizat înregistrarea a șase piese noi, la sfârșitul lunii ianuarie, la studiourile Desert Moon ale lui Danny „Count” Koker din Las Vegas, Nevada.

Formată în 2012 de Appice, Campbell și basistul Jimmy Bain, co-creatorii lui Ronnie James Dio pentru albumele Holy Diver, Last In Line și Sacred Heart, intenția inițială a trupei Last In Line a fost să-l sărbătorească pe Ronnie prin reunirea membrilor grupului original Dio. După spectacole care au prezentat un setlist compus exclusiv din materiale de pe primele trei albume Dio, trupa a decis să avanseze și să creeze muzică nouă, într-un spirit similar.

Albumul de debut al trupei, Heavy Crown, a fost lansat în februarie 2016 prin Frontiers Music Srl. Materialul a ajuns imediat pe locul 1 în topul Billboard Heatseekers. Inițial, lansarea fusese precedată de o tragedie. Bain a murit în mod neașteptat la vârsta de 68 de ani, pe 23 ianuarie 2016. Last In Line, onorând dorința lui Bain de a menține trupa în mișcare, l-a adus pe Soussan la bas. Apoi a făcut  turnee susținute, pentru promovarea albumului, înainte de a începe lucrul la materialul ulterior, II. Albumul II, din 2019, a fost lansat prin Frontiers Music Srl.

În februarie 2021, Soussan a vorbit despre direcția muzicală a noului material: „Piesele sunt o progresie de la ultimul album. Cu siguranță am evoluat mai mult. Albumul a trecut printr-o evoluție mai mare decât cea dintre primele două. Dar încercăm mereu să păstrăm caracteristicile trupei Last In Line. Adică, unele lucruri nu se pot schimba, nu poți să modifici tobele lui Vinny, nu poți clinti interpretarea lui Vivian. Și aș vrea să spun același lucru despre mine și, desigur, despre Andrew.”

Primele sesiuni de înregistrare pentru cel de-al treilea album al trupei Last In Line au avut loc în ianuarie 2020, la studioul Steakhouse din North Hollywood, California.

Jericho track listing:
01. Not Today Satan
02. Ghost Town
03. Bastard Son
04. Dark Days
05. Burning Bridges
06. Do The Work
07. Hurricane Orlagh
08. Walls Of Jericho
09. Story Of My Life
10. We Don’t Run
11. Something Wicked
12. House Party At The End Of The World

Last In Line- Jericho
Last In Line- Jericho

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*