Machine Head – Unto the Locust

Mult asteptatul album MACHINE HEAD apare dupa o pauza de 4 ani si dupa un material („The Blackening”) considerat de foarte multi a fi poate chiar varful muzical al trupei. Din pacate, dezamagirea ii loveste imediat pe fanii trupei care trebuie sa se multumeasca de data aceasta doar cu sapte piese. Cu toate ca sunt foarte lungi, multe pasaje se repeta si devin intr-un final monotone. „Unto the Locust” este un album ce va satisface cu siguranta gusturile majoritatii iubitorilor de metal, dar nu se ridica la nivelul unor asteptari mai elitiste.

Materialul beneficiaza de o productie buna, de care s-a ocupat chiar liderul trupei Robb Flynn (voce, chitara), insa acest lucru nu scuza compozitiile relativ mediocre. Piesele de debut ale albumului sunt menite sa impresioneze prin aranjamente vocale complexe. Probabil ca americanii incearca sa impresioneze fanii, mai ales daca ne uitam la paranteza din titlul primei bucati: Sonata in C#. Un titlu de o pretiozitate usor imatura pentru o trupa cu asa un statut.

Pe masura ce avansam in auditia discului ne confruntam cu inca si mai multe clisee marca Machine Head. Gasim foarte multe pasaje ce contin dublaje de chitari, pasaje ce ne duc cu gandul imediat la Iron Maiden. Pare un detaliu foarte anacronic pentru o productie din anul 2011. Robb imbina mult mai putin vocea melodioasa cu growling-ul, care devine extrem de plat dupa cateva minute. Percutia urmeaza acelasi exemplu si este foarte lineara, iar majoritatea pieselor au riff-uri cu aceleasi ritmuri.

Din totalul de sapte piese, „Locust” si „Darkness Within” ies in fata prin trademark-urile trupei. Aceste melodii sunt fara discutie reprezentative pentru Machine Head si nisa de metal din care fac parte. Finalul albumului este marcat de un cor de copii pe ultima piesa. Se inspira oare Robb Flynn de la 30 Seconds to Mars? Probabil membrii trupei si-au dorit sa adauge cateva elemente care sa ii duca spre mainstream dar este greu de spus daca acest artificiu le-a reusit, tinand cont de ansamblul general al intregului material.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 26.09.2011
Label: Roadrunner
Disponibil in Romania:
www.machinehead1.com

Tracklisting:
1. I Am Hell (Sonata in C#)
2. Be Still and Know
3. Locust
4. This Is the End
5. Darkness Within
6. Pearls Before the Swine
7. Who We Are

Machine Head:
Robb Flynn – voce, chitara
Dave McClain – tobe
Adam Duce – bas, voci aditionale
Phil Demmel – chitara


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*