Maximum Rock sprijina scena rock tanara: Rattlejack

310 vizualizări
Formatia clujeana RATTLEJACK reprezinta o purtatoare a tortei rockului anilor 80.
Dedicata acestui stil, trupa abordeaza sonoritati de tipul Aerosmith, Bon Jovi si Whitesnake.
Cu un puternic „iz” sonic de sex, droguri si rock’n’roll, tinerii Rattlejack promit sa faca spectacol deoarece genul abordat este numai bun pentru starnirea poftei de viata a auditoriului.
Am stat de vorba cu baietii si puteti citi interviul mai jos, pentru a face cunostinta mai temeinic cu rockerii nazdravani.


Spuneti-ne, pe scurt, povestea Rattlejack
Rattlejack a fost formata in Octombrie 2011 de catre mine (Roland) si Cristi (basistul). Eram toti la facultate in Cluj si am pus bazele trupei. Trupa a suferit cateva schimbari de lineup, lineup-ul final stabilindu-se la inceputul lui 2013. Am lansat primul nostru EP in Octombrie 2013. Acesta contine 3 piese.

De ce acest nume si ce inseamna el?
Sincer sa va spun, nu prea stim ce inseamna. Initial voiam ca trupa sa se numeasca Jack dar aceasta denumire era deja luata. Asa ca am zis ca ar fi o idee buna sa „lipim” ceva de „Jack” si asa am ajuns la Rattlejack.

Care este „agenda” voastra muzicala?
Agenda noastra muzicala este influentata de anii 80 – big choruses, teme si sound care sunt „catchy” si usor de retinut. Toate acestea completate cu personalitatea si stilul fiecaruia, rezulta in „genul” Rattlejack.

Ce considerati ca aduceti nou pe scena locala?
Showul, pentru ca este unul dintre cele mai importante elemente. Muzica noastra este fresh intrucat abordam un gen pe care nu multi il canta in Romania.

Ce formatii romanesti, dar si straine, va inspira?
Dintre formatiile romanesti: Holograf si Cargo iar dintre cele straine sunt multe, o sa scriu doar cateva: Bon Jovi, Aerosmith, Guns N’Roses, Whitesnake, AC/DC, Led Zeppelin.

Unde va putem vedea live?
La Jazz & Blues Club din Targu-Mures pe data de 18 Februarie 2014.

Highlight-urile carierei, pana acum.
Primul ar fi ca am cantat in fata a 3000 de oameni la Festivalul din Beclean, iar al doilea highlight e ca am reusit sa lansam primul nostru EP.

Care sunt planurile de viitor.
O misiune aproape imposibila si anume gasirea unei case de discuri, ca sa putem sa lansam si primul nostru album. Fara o casa de discuri nu prea putem face nimic. Si nu in ultimul rand cat mai multe concerte

Ce gen de muzica nu ati incorpora niciodata in arta voastra?
Muzica populara, rap, hip-hop, muzica electronica.

Daca ar fi sa salvati 3 trupe dintr-un razboi nuclear nimicitor, care ar fi acelea?
Bon Jovi, Aerosmith, AC/DC

Daca ar fi sa ascultati non-stop o piesa, care ar fi?
Bon Jovi – Lay your hands on me

Componenta:
Roland – Vocals
Szili – Guitar
Cristian – Bass
Laci – Keyboard
Frankie – Drums

Facebook


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*