Maximum Rock sprijina scena rock tanara din Romania: Decease

383 vizualizări

Formatia clujeana de thrash/death-metal DECEASE a fost infiintata in mai 2011 de catre chitaristul/vocalul Radu Vulpe si tobosarul George Alb.

La cateva luni li se alatura basistul Catalin Vulpe, fratele solistului Radu, iar formula este completa si pregatita sa ia pe sus scena autohtona de metal.

Cea mai importanta realizare de pana acum a formatiei este lansarea discului de debut „Exhort to Obliterate”, via Hatework Records si concertele alaturi de formatii reprezentative ale genului ca Nile, Vader, Svart si altele.

Am stat de vorba cu baietii de la Decease care au fost de acord sa ne vorbeasca despre scopul muzicii lor si despre idealurile care ii determina sa lupte pentru visul lor.

Povestea formatiei Decease, pe scurt.
Decease s-a format din ramasitele trupei Metal Up Your Ass, o formatie de coveruri thrash activa in 2009, din care faceam parte eu (Radu – chitara) si George(Tobe).Datorita faptului ca George era inca elev in Zalau iar eu student in Cluj trupa respectiva a luat sfarsit, insa in 2011 George, a venit si el la Cluj la facultate ,asa ca am pus bazele unei noi trupe, mergand pe aceeasi idee muzicala pe care o aveam cu totii in comun si anume thrash.La inceput eram doar eu cu George insa la scurt timp de la formare(Mai 2011) s-a alaturat trupei fratele meu ,Catalin.Am inceput repetitii constante, timp in care am compus si primele piese iar prin iulie/august ne numeam deja DECEASE.

De ce death/thrash intr-o epoca in care e la moda indie-ul?
In primul rand pentru ca nu ascultam asa ceva.Nu cred ca vreunul din noi ne-am luat vreodata dupa o moda anume .In cazul de fata muzica ar fi cel mai putin probabil lucru pe care l-am face sa fie ca la moda.Consider ca e mult mai important sa faci ceea ce-ti place cu adevarat decat sa te uiti in curtea vecinului si sa faci ce face el iar daca toti am canta la fel nu ar mai fi identitate si diversitate.Death/thrash e genul de muzica pe care-l simtim si-l traim cu totii.Asta e identitatea noastra.

De unde vine numele si de ce atat de minimalist?
Uneori e bine sa nu spui chiar totul print-un nume.Nu e nevoie de o propozitie sau de o insiruire de cuvinte/expresii sa exprime muzica pe care o canti sau mesajul pe care vrei sa-l transmiti, pentru asta exista versuri,albume concept,etc. Numele de Decease se refera la decesul atat moral cat si fizic al fiecarui individ care este supus societatii contemporane.

Cele mai frumoase realizari pana acum.
Cred ca cea mai frumoasa realizare a fost sa vedem materializarea albumului de debut, de la inregistrare acestuia, semnarea contractului cu casa de discuri Hatework iar apoi producerea lui.
O alta realizare mare a fost turneul european alaturi de Nile,Vader,Svart Crown,Ex Deo pe care l-am sustinut in vara anului 2013. A fost o adevarata provocare pentru noi si in acelasi timp o onoare sa cantam cu asemenea trupe in primul nostru turneu european.

Unde va vedeti peste cativa ani?
La fel ca si acum, pe scena, compunand, numai ca la alt nivel.Suntem intr-o continua evolutie.O data cu trecerea timpului ne maturizam ca si grup iar daca o mentinem tot asa numai de bine poate fi.

Daca ar fi sa cantati in deschiderea trupei favorite, care ar fi aceasta?
Cred ca trupa comuna favorita ar fi Metallica insa personal as prefera sa cant pe una din scenele mari de la Brutal Assault,Bloostock sau Neurotic Death Fest.

O piesa pe care v-ati fi dorit sa o compuneti.
Slayer – Angel of Death

Concret, care sunt planurile de viitor?
Producerea unui album nou si un turneu atat national cat si european pentru promovarea acestuia iar intre timp sa concertam cat mai mult in orasele din Romania in care n-am ajuns inca.
Deocamdata suntem in proces de finalizare al noului album.Speram ca prin luna martie sa intram in studio.

Ce vreti sa exprimati prin muzica voastra?
Muzical… energie,eliberare mentala,agresivitate,dezlantuire.
Liric…aducerea la cunostinta a problemelor sociale,politice,religie

Albumul preferat pe 2013 si cel mai asteptat pe 2014?
2013 : Deeds of Flesh – Portals to Canaan
Suffocation – Pinnacle of Bedlam
2014: Cynic – Kindly Bent To Free Us

Ce „scula” va doriti cel mai mult – instrument, procesor, statie etc?
Deocamdata avem cam tot ce ne trebuie in functie de bugetul fiecaruia insa ce ne-am dori cel mai mult ar fi sa avem studioul propriu.

Ce parere aveti despre scena locala de rock/metal?
Haos total.Multe trupe au disparut,altele au reaparut insa pentru putin timp ,sunt trupe care nu mai ies din sala de repetitii sau care au ales varianta de cover band. As zice ca sunt mai multe trupe cu „core” in coada,”post”sau „indie” decat rock/metal iar acest lucru dauneaza intr-un fel sau altul scena de metal pentru ca generatiile care vin din urma prefera partea comerciala a muzicii iar cu cat sunt mai multe formatii „comerciale” cu atat va fi mai greu de gasit un club sa gazduiasca un concert metal. Parerea aceasta este strict pentru partea Cluj/Transilvania


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*