Interviu cu Manache Mihaly, liderul trupei transilvănene Nocturnal

Trupa Nocturnal pregătește primul album, numit Where Dreams Come True, un album mixat și masterizat de unul dintre cele mai faimoase studiouri de înregistrări din Ungaria, Denevér Hangstúdió. Mai mult decât atât, trupa a anunțat recent o colaborate foarte interesanta, cu nimeni altul decât toboșarul trupei Moonspell, Hugo Ribeiro. Despre acestea și multe altele, în interviul acordat în exclusivitate pentru Maximum Rock de către liderul trupei Manache Mihaly.

M.R.: Vă rugăm să prezentați trupa publicului. Cum ați descrie muzica voastră?

Manache Mihaly: Suntem o trupă nou înființată, în 2020, pe stilul symphonic metal cu voce de soprană și growl. În anul 2020 am pus bazele trupei, începând să compun piese pentru un album. Pe vremea aceea încă nu știam dacă vom ajunge să cântăm live sau nu, dar Universului mi-a adus în cale și mi s-au alăturat câțiva oameni minunați, dedicați și plini de entuziasm, cu care, în curând, o să reușesc să termin albumul, gata să fie lansat atât audio cât și live. Pe această cale, țin tare mult să le mulțumesc pentru optimismul și încrederea lor, cu care mă ajută să nu renunț, să mă ridic în fiecare zi și să continui ceea ce am început cu câțiva ani în urmă. Nu este niciun secret că sunt fan nr.1 al trupelor Nightwish și Kamelot, deci muzica nu putea fi decât pe acest stil.

M.R.: Trupa și-a schimbat numele, ce ne puteți spune despre ceea ce a stat la baza acestei decizii, de a schimba titulatura?

Manache Mihaly: Trupa a avut inițial numele Nocturnal Eternity, dat de mine în 2020, însă în timp, am realizat faptul că o mare parte a trupelor care cântă genul acesta de muzică, adică metal, au în denumirea lor Eternity. Din acest motiv am decis să rămână doar denumirea Nocturnal, având o semnificație mai profundă și fiind și mai ușor de reținut.

M.R.: Albumul de debut se intitulează Where Dreams Come True și ați declarat anterior că este un album conceptual, format din 8 piese care, urmând același fir narativ, spun o poveste de aproximativ 45 de minute. Ce ne puteți dezvălui despre acest album? Există elemente fantasy, așa cum sugerează titlul?

Manache Mihaly: Într-adevăr, albumul se va numi Where Dreams Come True și este un album conceptual, toate cele 8 piese urmând aceeași fir narativ timp de 45 de minute… firul narativ este despre viața mea, toate piesele albumului „vorbesc” despre bucuriile și dezamăgirile mele. Piesele sunt scrise la persoana întâia și a treia, Dragonul fiind simbolul sinelui. Albumul nu conține nici un element fantasy, este povestea simplă a vieții mele, iar titlul sugerează că acest vis de a crea, finaliza și de a aduce pe scena acest album, este pe cale să devină realitate.

M.R.: Cum ați ajuns să colaborați cu Hugo Ribeiro, toboșarul trupei Moonspell?

Manache Mihaly: Hugo este un prieten foarte bun al meu, un domn de nota 10, care m-a ajutat să tragem piesele la cel mai înalt nivel posibil… pe această cale doresc să-i mulțumesc pentru timpul acordat acestui proiect și pentru răbdarea lui.

M.R.: Atunci când veți lansa albumul, sau cu ocazia altor concerte, va cânta și Hugo Ribeiro live cu voi?

Manache Mihaly: Momentan acest lucru este imposibil, el având obligații contractuale cu trupa Moonspell, însă viitorul ne poate rezerva surprize, să nu zici niciodată… niciodată.

M.R.: Ce ne puteți spune despre colaborarea cu soprana din Cluj-Napoca? Va urca pe scenă alături de voi în concerte?

Manache Mihaly: Numele ei este Veronica Fizeșan, face parte din trupa noastră, este vocalista trupei… deci ea va fi 100% pe scenă alături de noi.

M.R.: Ce părere aveți despre scena metal din România? Dar despre scena underground din zona voastră?

Manache Mihaly: Exista multe trupe grozave pe scena din România, care au multe de spus și sper că vor avea și în continuare. Acest gen de muzică este în continuă dezvoltare și trece prin multe schimbări, însă eu am speranța că pe scenele din România vor urca trupe metal bine pregătite, care să încânte publicul cu muzica lor. Scena underground din zonă, ce să vă spun? Sunt multe trupe foarte okay, cărora le este foarte greu să facă ceva pentru a ieși la suprafață și a se face cunoscute, bariera dintre vedete și trupele de garaj este foarte greu de trecut, dar avem nevoie de trupe proaspete care cântă muzică minunată, care atinge inimile publicului cu putere și pasiune.

M.R.: Acum, la final de interviu, ce ne mai puteți împărtăși? Care sunt planurile voastre în viitor?

Manache Mihaly: Planurile de viitor? În primul rând să apară albumul, să fie finalizat și să putem cânta în câte mai multe locații, să facem cunoscută publicului trupa Nocturnal… pentru că avem ceva de spus… Apoi mai sunt și scenele din străinătate, unde sperăm să ajungem!

M.R.: Vă mulțumim pentru interviu și așteptăm cu nerăbdare următoarele voastre materiale muzicale!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*