Megadeth – Super Collider

N-o sa inteleg prea curand reactiile ostile pe care le starneste un album precum „Super Collider”, nedumeririle pe care le naste.

Pentru ca noul album Megadeth se incadreaza cat se poate de firesc in discografia lui Mustaine and co. De fapt, „Kingmaker” ar fi putut sa fie foarte bine si pe „Countdown to Extinction” sau chiar „Rust in Peace” – e un clasic, nu aduce nimic nou, dar are „carligul” necesar cu care sa-ti capteze interesul.

De fapt, e singurul lucru pe care l-as putea reprosa acestui album. Uneori Megadeth pare sa fi atins un plafon, insa este un plafon la nivel foarte inalt. Afirmatia de mai sus poate fi ilustrata prin piese corecte si curat executate, dar fara stralucire, ca „Built For War” sau „Falling Off the Edge”, insa pana si la acestea e de remarcat concizia compozitiilor, care nu irosesc nicio masura pe introduceri prelungi sau finaluri redundante.

In schimb la „Burn!” avem parte de un regal chitaristic in care tempo-ul de mars imbraca un cantec imbibat de blues, cu solo-uri improvizatorice cu tot, „Dance in the Rain” e plin de dramatism, cu o structura narativa, multa melodie, un heavy-rock aproape traditional, care insa izbucneste in cateva momente thrashy de mare intensitate.

Intr-o linie asemanatoare se incadreaza si „The Blackest Crow”, cu tema sa orientala si vioara care ii dau o tenta de folk, in timp ce versurile personale razbat din spatele perdelei unduitoare de melodie. Probabil ca piesa-titlu a fost piatra de poticnire a multora din cauza tempo-ului mediu spre lent, cu vocile aditionale si structura standard cu aer comercial, insa daca este sa vorbim despre lucruri eficiente si usor de retinut, am face bine sa aruncam o ureche la „Forget to Remember”, simpla dar memorabila, aducand aminte putin de „Hangar 18”, desi un pic mai emotionala.

Iar preluarea dupa Thin Lizzy, „Cold Sweat”, pe care a abordat-o acum multi ani si Sodom, da un lustru thrash unei compozitii clasice si incheie albumul in forta. Nu pot decat sa ma gandesc ca „Super Collider” va fi acceptat in timp si va deveni candva unul dintre albumele apreciate ale discografiei Megadeth. Pe mine insa m-a cucerit mult mai repede.

Tracklisting:

1. „Kingmaker”
2. „Super Collider”
3. „Burn!”
4. „Built for War”
5. „Off the Edge”
6. „Dance in the Rain”
7. „Beginning of Sorrow”
8. „The Blackest Crow”
9. „Forget to Remember”
10. „Don’t Turn Your Back…”
11. „Cold Sweat”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*