Negura Bunget va sustine un mini turneu national

NEGURA BUNGET va porni intr-un mini turneu pe plaiurile mioritice in luna decembrie ce are ca scop promovarea ultimului album, „Tau”. Iata datele confirmate pana in acest moment:
9 decembrie – Club Fabrica – Bucuresti
15 decembrie – Bohemian Flow – Sibiu
16 decembrie – Gambrinus Pub – Cluj-Napoca
Formatia timisoreana incheie astfel un an extrem de benefic prin prezentarea unor concerte speciale programate exclusiv in cele mai importante orase ale tarii, ocazie cu care Negura Bunget va oferi in premiera mondiala piese de pe „Tau”, prima parte din „Trilogia Transilvana”. Inregistrarile pentru „Tau” au inceput deja in Negura Music studio inca din luna septembrie. La acest proiect contribuie si Dan Florin Spataru/Encoil Mark, un vechi prieten al trupei care se va ocupa de partea vizuala a discului.
„Tau” va fi lansat via Prophecy Productions si se va bucura de o productie spectaculoasa. Pe partea vizuala se lucreaza la un lung metraj non-narativ ce va prezenta o interpretare spirituala a naturii transilvanene sub atenta supraveghere a artistului Daniel Dorobantu. Pentru inregistrari, formatia va lucra alaturi de Mihai Neagoe, un vechi colaborator al trupei pe partea de sunet live (concerte si festivaluri), care recent a devenit absolvent al colegiului Trinity (Music And Media Technologies) in Dublin, Irlanda.
Negura Bunget a devenit in acest an prima formatie din Romania care a reusit sa sustina in mod independent un turneu nord-american de 40 de orase ce a inclus si prezenta la festivalul Maryland Deathfest, cel mai apreciat eveniment de profil din America. Grupul timisorean a participat la inceputul acestui an in turneul Paganfest alaturi de Eluveitie, Solstafir si Primordial, marcand in total aproape 100 de concerte sustinute pe intreg mapamondul.
Concertele de club din luna decembrie marcheaza si prima aparitie Negura Bunget in Romania in noua formula in care se lucreaza actualmente la „Trilogia Transilvana” si vor prezenta un setlist extins precum si un concept live complex, construit special pentru concertele din Romania.
Alaturi de Negura Bunget, invitatii speciali vor fi:
Kultika (post-metal, Timisoara) – o abordare post-metal ce aduce aminte de materiale clasice Cult Of Luna sau Neurosis, pornind de la vechi compozitii catre zona black metal experimentala si ajungand, in prezent, la o noua componenta impreuna cu o noua abordare muzicala ce va impresiona cu siguranta publicul amator de sonoritati post-rock/metal. In Kultika activeaza si Fulmineos, cunoscut si activ muzician in scena underground, actualmente membru Negura Bunget.
Din Brad (traditional folk, Timisoara) – va prezentza o viziune personala asupra muzicii traditionale romanesti. Din Brad e un proiect inceput de Negru si Inia Dinia de la Negura Bunget. Albumul de debut, „Dor”, a fost lansat in martie 2012 prin casa de discuri germana Auerbach Tonträger si a fost primit ca o viziune originala de presa de specialitate. Din Brad a sustinut zeci de concerte alaturi de Negura Bunget, atat in Europa, cat si in SUA.

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*