Orphaned Land – All Is One

400 vizualizări

Noul album al formatiei ORPHANED LAND, „All Is One”, reprezinta o lansare inedita. Primul motiv este acela ca apare la doar 3 ani de la albumul precedent, „The Never Ending Way of ORwarriOR”.

De regula, trupa scotea cate un material o data la 5 ani (cu variatii), ceea ce constituia o problema pentru casele de discuri ale grupului israeliano-palestinian. Al doilea motiv il reprezinta sonoritatile mult mai blande abordate pe „All Is One”.

Mai mult un disc hard-rock cu elemente metal decat melodeath-ul abordat pana acum de OL, noul material nu contine aproape niciun growl, iar orchestratia este accesibila pana si pentru ascultatorii unor genuri mai comerciale.

Versurile la randul lor au devenit mult mai „practicabile” si inteligibile, nefiind nevoie sa se recurga la un dictionar de referinte pentru a pricepe mesajul. De data aceasta el este clar: pace in lume, dragoste intre oameni, fratie intre semeni.

Ca timp, discul este mai scurt decat lansarile precedente si mai ascultabil pana si ca productie, aceasta fiind curata, aerisita si tonica. Un rol important in schimbarile produse de la discul prcedent il joaca noul chitarist Chen Balbus, care l-a inlocuit pe Matti Svatizky (membru fondator).

Balbus si-a adus aportul la crearea lui „All Is One” si a dat trupei noi puteri pentru a merge mai departe fara manierisme.

„All Is One” deschide albumul intr-un stil energic, care mizeaza pe sonoritati sincopate si pe accentul pus pe elementele orientale. Punctul forte al discului il reprezinta baladele „Brother”, „Let the Truce Be Known” si „Children”, care scot in evidenta sensibilitatea formatiei.

Aceste piese sunt induiosatoare, propovaduiesc pacea si solicita terminarea conflictului dintre Israel si Palestina. Rareori intalnim artisti atat de curajosi incat sa spuna lucrurilor pe nume in acest fel.

Melodiile blande sunt completate de momente de metal autentic, cum ar fi „Fail” si „Our Own Messiah”

Chiar daca „All Is One” i-ar putea induce in eroare pe fanii vechi ai trupei, materialul reprezenta o necesitate in discografia ineditei formatii orientale. Prin acest disc, Orphaned Land a scos la iveala o latura prezenta, dar mai putin exploatata pe lansarile anterioare.

Melodios, profund, usor ascultabil, de o lungime potrivita si produs cu iscusinta si respect fata de toate instrumentele, “All Is One” este perla din coroana muzicala a formatiei Orphaned Land si un must-listen pentru toti fanii metalului melodios.

Tracklisting:

1 All Is One
2 The Simple Man
3 Brother
4 Let The Truce Be Known
5 Through Fire And Water
6 Fail
7 Freedom
8 Shama’im
9 Ya Benaye
10 Our Own Messiah
11 Children


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*