Overkill lansează noul single Wicked Place

Overkill
Overkill

Vizualizatorul oficial pentru Wicked Place, o nouă piesă a veteranilor thrash metal din New Jersey, Overkill, a fost lansat pe 14 martie. Piesa este preluată de pe cel de-al douăzecilea album de studio al trupei, Scorched, care va fi lansat pe 14 aprilie prin Nuclear Blast Records.

Solistul Bobby „Blitz” Ellsworth a declarat despre Wicked Place: „Una dintre piesele mele preferate de pe disc, un groove consistent care amintește de vremurile trecute, cu elemente moderne.”

Scorched a fost înregistrat de fiecare membru al trupei individual, iar mixarea a fost făcută de Colin Richardson și de asistentul său, inginerul Chris Clancy. Johnny Rodd a ajutat la producerea vocii și, în cele din urmă, Maor Appelbaum a preluat masterizarea și adăugarea de finisaje. Trupa a apelat la artistul Travis Smith pentru a crea coperta albumului.

Ellsworth a vorbit mai detaliat despre Scorched într-un interviu recent. Când intervievatorul a sugerat că pandemia a fost benefică pentru Overkill, dând grupului șansa de a se concentra pe realizarea unui nou LP în absența aparițiilor live, Bobby a clarificat: „Nu a fost bine pentru noi. Am profitat totuși de oportunitatea de a avea mult timp liber. Cred că probabil că acesta ar fi cel mai bun mod de a spune. Am demolat acel disc de câteva ori, doar pentru a mă asigura că este un album metal demn de luxul timpului pe care l-am avut”.

Ellsworth a adăugat: „Am lucrat din nou cu producătorul Colin Richardson. Acesta este al patrulea proiect al său cu noi. Ne este prieten și avem încredere în el. A făcut un album pentru noi, Killbox 13, lansat în 2004, când popularitatea genului nu era prea sus. Dar acesta este unul dintre cele mai bune discuri pe care le-am făcut vreodată și el este direct responsabil pentru asta. Așa că, atunci când a făcut acest nou album, nu i-am oferit prea multe îndrumări. Adică, am făcut producția și i-am adus la cunoștință ideile noastre. D.D. Verni i-a spus, și am fost toți de acord, că vrem un disc pe care să-l poți asculta la volum ridicat, fără să obosești după câteva piese. Și cred că a reușit asta. A folosit, de exemplu, o parte din rezonanța naturală a tobei din cameră pe care a amestecat-o cu partea digitală. Unele părți de chitară suna în stilul anilor 90. Așa că este ca și cum ai surprinde două epoci, ceva din trecut și ceva din prezent și ai asculta acele două ere simultan.”

Bobby a adăugat: „Albumul este eclectic. Este divers. Are dinamică și caracteristici diferite. Cum faci asta într-un disc Overkill? Este heavy metal tradițional. Are secțiuni blânde. Are groove și thrash, rock and roll și blues. Toate acestea sunt țesute împreună cu propria noastră marcă distinctivă. Asta am reușit să facem datorită timpului pe care l-am avut.”

În august, solistul Bobby „Blitz” Ellsworth declara despre noul LP:: „Ei bine, am scris discul de trei ori. Părțile mele vreau să zic… Le-am scris de trei ori și le-am distrus pe primele două, pentru că a fost influențat de pandemie. Și nu cred că am fost vreodată genul acesta de oameni. Am început să ascult și am spus… Nu sunt cea mai optimistă persoană când vine vorba de muzică, dar cred în comparație cu alte trupe din această scenă, nu alegem întotdeauna drumul negativ. Încercăm să urmăm drumul pozitiv. Iar pandemia m-a determinat să merg pe o altă cale și nu am vrut să fac asta. Așa că am distrus totul și am rescris materialul.  M-am simțit mai mulțumit că este proaspăt, este actual. Nu este ceva care a fost scris în 2020. A fost scris în ’22 și înregistrat în ’22.”

Overkill a petrecut cea mai mare parte a anului 2019 și începutul anului 2020 în turnee. Au promovat cel de-al 19-lea LP de studio, The Wings Of War, lansat în urmă cu aproape patru ani. Discul a fost înregistrat la Gear Recording Studio din New Jersey, SKH Studio din Florida și Jrod Productions. Cu ingineria gestionată de Verni și chitaristul Dave Linsk. Albumul a fost produs de trupă, în timp ce Chris „Zeuss” Harris s-a ocupat de mixare și masterizare. Travis Smith (Nevermore, Opeth, Soilwork, Death) a fost din nou angajat pentru a crea artwork-ul. The Wings Of War a marcat debutul înregistrărilor cu Bittner (Shadows Fall), care s-a alăturat trupei în 2017.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*