Overkill distribuie noul single, The Surgeon

Overkill
Overkill

Veteranii thrash Overkill au lansat un nou single, The Surgeon. Piesa va apărea pe cel de-al 20-lea album de studio al trupei, Scorched, care va fi lansat în această primăvară. Trupa va porni într-un turneu european, Scorching The Earth, în aprilie, alături de Exhorder și HeathenOverkill a interpretat o altă piesă nouă, Wicked Place, de pe viitorul album, în timpul concertului din decembrie din Oberhausen.

Numele viitorului LP Overkill a fost dezvăluit de bateristul Jason Bittner într-o postare pe rețelele de socializare. El a împărtășit câteva fotografii cu apariția trupei la Ruhrpott Metal Meeting din Oberhausen, Germania. A inclus următorul mesaj: „Ultimul din an!!!! Ne vedem în 2023 cu Scorched – al 20-lea album din catalogul Overkill!”

În august, solistul Bobby „Blitz” Ellsworth a spus despre viitorul LP: „Ei bine, am scris discul de trei ori. Părțile mele vreau să zic… Le-am scris de trei ori și le-am distrus pe primele două, pentru că a fost influențat de pandemie. Și nu cred că am fost vreodată genul acesta de oameni. Am început să ascult și am spus… Nu sunt cea mai optimistă persoană când vine vorba de prezentarea muzică, dar cred în comparație cu alte trupe din această scenă, nu alegem întotdeauna drumul negativ. Încercăm să urmăm drumul pozitiv. Iar pandemia m-a determinat să merg pe o altă cale și nu am vrut să fac asta. Așa că am distrus totul și am rescris materialul.  M-am simțit mai mulțumit că este proaspăt, este actual. Nu este ceva care a fost scris în 2020. A fost scris în ’22 și va fi înregistrat în ’22.”

La începutul anului, basistul D.D. Verni a povestit despre progresul sesiunilor de înregistrare pentru cel de-al 20-lea album de studio al trupei. El a spus: „Am scris aproape totul când am ieșit în turneu înainte de COVID. Pentru că acolo eram în ciclul nostru. Așa că trebuia să am rolul meu – muzica pentru înregistrare –aproape terminată. Mai aveam două melodii pe care trebuia să le fac când m-am întors acasă. Pentru că acolo trebuia să fim, pentru că albumul trebuia să apară în toamna acelui an sau oricând după. Dar apoi am zis ” Avem puțin timp în plus. Și apoi am avut mai mult timp suplimentar”.

El a continuat: „A fost amuzant, pentru că, de obicei, fac un demo acasă, toate melodiile și le trimit băieților. Apoi ei învață lucrurile din demo și apoi ne adunăm și ne cântăm. Și apoi ne decidem. Poate că ar trebui să fie mai rapid, sau mai lent – reluăm până când suntem mulțumiți. Dar nu am putut face asta din cauza COVID. Dar acum că a durat atât de mult, am fi putut face asta. Deci, nu știu exact…Va fi un pic cam ciudat, pentru că a fost făcut de la distanță totul. Vom scoate un album cu piese pe care nu am stat o singură dată într-o cameră să le cântăm împreună.”

În ceea ce privește direcția muzicală a noului material Overkill, Verni a spus: „În comparație cu celelalte… Este greu de spus. Poate că are ceva mai multe părți de tip Sabbath în el, puțin mai doomy.” „Știu că mixing-ul îl va face Colin Richardson”, a adăugat el. „Este un producător grozav. Deci va suna grozav.” Richardson a lucrat anterior cu Overkill la From The Underground And Below (1997), Bloodletting (2000) și Killbox 13 (2003).

Vocalistul Bobby „Blitz” Ellsworth a declarat anterior că noul album al trupei a fost programat provizoriu pentru lansarea în aprilie 2023, „urmat de un turneu european”. În ceea ce privește sunetul noului material, Blitz a spus: „Va fi greu să-mi dau seama până când va prinde formă. Pare puțin mai eclectic pentru noi. Este bazat pe riff, nu pe ritm. Piesele vor conține două sau trei riff-uri diferite de-a lungul lor — riff-ul principal, apoi două riff-uri secundare. Ceea ce cred că este unic pentru noi, să cântăm peste așa ceva. Heavy, desigur. Adică, sunt niște chestii ca un baros — genul ăla de groove mare și dens.”

Overkill a petrecut cea mai mare parte a anului 2019 și începutul anului 2020 în turnee. Au promovat cel de-al 19-lea LP de studio, The Wings Of War, lansat în urmă cu aproape patru ani. Discul a fost înregistrat la Gear Recording Studio din New Jersey, SKH Studio din Florida și Jrod Productions. Cu ingineria gestionată de Verni și chitaristul Dave Linsk. Albumul a fost produs de trupă, în timp ce Chris „Zeuss” Harris s-a ocupat de mixare și masterizare. Travis Smith (Nevermore, Opeth, Soilwork, Death) a fost din nou angajat pentru a crea artwork-ul.

The Wings Of War a marcat debutul înregistrărilor cu Bittner (Shadows Fall), care s-a alăturat trupei în 2017.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*