Ozzy Osbourne a câștigat două premii Grammy

Ozzy Osbourne câștigă două premii Grammy
Ozzy Osbourne câștigă două premii Grammy

Ozzy Osbourne a câștigat două premii în cadrul celei de-a 65-a ceremonii a premiilor Grammy, care a avut loc pe 5 februarie, la Los Angeles, „Best Rock Album”, pentru discul Patient Number 9 și „Best Metal Performance”, pentru Degradation Rules, piesă aparținând aceluiași album, lansat în 2022.

Artistul din Rock And Roll Hall Of Fame, care s-a retras din turnee din cauza problemelor de sănătate din ultimii ani, a câștigat anterior trei premii Grammy și a primit opt ​​nominalizări. În 1993, Ozzy a câștigat un premiu Grammy solo pentru Best Metal Performance” cu I Don’t Want To Change The World și alte două ca membru Black Sabbath pentru Best Metal Performance” în 2000 cu Iron Man și în 2013 cu God Is Dead?.

În acest an, nominalizările la categoria „Best Rock Album” au fost următoarele:
* The Black KeysDropout Boogie
* Elvis Costello And The ImpostersThe Boy Named If
* IdlesCrawler
* Machine Gun KellyMainstream Sellout
* Ozzy OsbournePatient Number 9
* SpoonLucifer On The Sofa

La categoria „Best Metal Performance”, nominalizările acestui an au fost după cum urmează:
* Call Me Little SunshineGhost
* We’ll Be BackMegadeth
* Kill Or Be KilledMuse
* Degradation RulesOzzy Osbourne (featuring Tony Iommi)
* BlackoutTurnstile

Perioada de eligibilitate pentru cea de-a 65-a ediție a Premiilor Grammy a fost 1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022. În acest an a apărut o modificare a regulamentului. Albumele trebuie să conțină mai mult de 75% din timpul de redare muzică nou înregistrată, pentru a fi eligibile. Regula anterioară de eligibilitate era de 50%.

Toate nominalizările fuseseră anunțate în noiembrie anul trecut, în timpul unui stream live de la Muzeul Grammy din Los Angeles. Evenimentul a fost transmis în direct pe Grammy.com și pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și TikTok. CEO-ul Academiei de Înregistrări, Harvey Mason Jr., a fost însoțit de John Legend, de 12 ori câștigător al premiilor Grammy, artistul multiplatină Machine Gun Kelly, Olivia Rodrigo, de trei ori câștigătoarea a unui Grammy și Smokey Robinson, premiat de MusiCares „Persoana Anului” în 2023, pentru anunțarea nominalizărilor la Grammy 2023.

Patient Number 9 a fost lansat în septembrie 2022, fiind cel de-al 13-lea album solo de studio al lui Ozzy. Materialul aclamat de critici a ajuns în fruntea topurilor, ocupând poziții record în întreaga lume. În S.U.A., albumul a debutat pe locul 1 în mai multe topuri și pe locul 3 în Billboard 200. La nivel global, albumul s-a clasat pe locul 1 în Canada, pe locul 2 în Regatul Unit, Australia, Finlanda și Italia. Locul 6 în Țările de Jos și Noua Zeelandă. Locul 8 în Belgia şi 14 în Franţa. Alte poziționări includ locul 2 în Austria, Germania și Suedia, 3 în Elveția și 4 în Norvegia.

Lucrând cu producătorul Andrew Watt pentru a doua oară, Ozzy a înregistrat albumul cu câțiva invitați de renume. Pentru prima dată, Tony Iommi, co-fondatorul și chitaristul Black Sabbath, apare pe un album solo al lui Ozzy. Discul beneficiază, de asemenea, de contribuțiile chitariștilor Jeff Beck, Eric Clapton, Mike McCready (Pearl Jam). Desigur, mâna dreaptă a lui Ozzy, chitaristul Zakk Wylde, execută riff-urile din majoritatea melodiilor. Tobele poartă semnătura lui Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) în majoritatea pieselor. Regretatul Taylor Hawkins de la Foo Fighters apare, de asemenea, pe trei melodii. Partea de bas aparține vechiului prieten Robert Trujillo de la Metallica. Duff McKagan (Guns N’ Roses) și Chris Chaney semnează și ei basul câtorva piese.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*