Pain a lansat noul single, Revolution

Trupa electronic/ industrial metal, fondată de Peter Tägtgren în 1996, Pain, a lansat un nou single, Revolution, pe 15 septembrie, prin Nuclear Blast.

Peter comentează: „Am scris această melodie împreună cu fiul meu Sebastian. El a scris toată muzica și eu am făcut versurile. Și a ieșit grozav. Suntem foarte mândri de această melodie. Versurile sunt despre informațiile false de pe rețelele de socializare și de la știri, căci pentru o persoană normală, este greu de înțeles ce este bine și ce este greșit”.

Luna viitoare, Pain va începe turneul european I Am On Tour, care acoperă 17 țări și 33 de orașe. Între aceste 17 țări se numără și România, unde trupa suedeză va susține două concerte, la București pe 27 octombrie și la Cluj-Napoca pe 28 octombrie, alături de invitații speciali, trupa Ensiferum din Finlanda. În deschidere vor cânta Eleine din Suedia și Ryujin din Japonia. Cele două concerte sunt organizate de Maximum Rock și Promusic Events, iar biletele se pot achiziționa de pe AmBilet.ro.

În ceea ce privește modul în care s-a reunit trupa Pain, Peter a spus: „Pain la început am fost doar eu, făcându-mi de cap în studio, dar a evoluat și a ajuns să devină o trupă”.

A început, așadar, ca un proiect individual, cu toate vocile, instrumentele și producția realizate de o singură persoană. Apoi a devenit un grup celebru, care a început să plece în turnee și care astăzi este format din Peter Tägtgren , fiul său Sebastian Tägtgren (tobe), Jonathan Olsson (bas) și Sebastian Svalland (chitară).

Peter este, de asemenea, fondatorul, solistul și chitaristul trupei death metal Hypocrisy, precum și producătorul de renume mondial al cărui CV include colaborări cu Sabaton, Marduk, Dark Funeral, Dimmu Borgir, Immortal și Septicflesh, printre multe altele.

Într-un interviu din 2017, Peter a declarat despre implicarea sa în mai multe proiecte diferite în același timp: „Totul este un hobby pentru mine. Asta este muzică; asta îmi place să fac. Și dacă ai trata-o ca pe o meserie din care ai pentru a avea un venit, atunci muzica începe să se schimbe puțin. Așa că e mai bine să rămână un hobby să scrii și să faci muzică, pentru că altfel te îndrepți spre direcțiile, greșite unde nu ar trebui să fii.”

În iunie 2021, Pain a lansat prima melodie originală din ultimii cinci ani, Party In My Head. Videoclipul piesei include o apariție a lui Joe Lynn Turner (Rainbow, Yngwie J. Malmsteen, Deep Purple) și revenirea lui Alien din cel mai mare hit al lui formației Pain, Shut Your Mouth.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*