Personaje emblematice din cantecele rock

Piesele rock sunt intesate de personaje interesante.

Cele mai multe dintre ele sunt inspirate de persoane reale care trec prin filtrul creativ al artistului si devin fictiune.

Mai jos puteti asculta cateva melodii care contin astfel de aparitii.

Alegeti-va personajul preferat.

Ziggy Stardust

Reprezinta creatia lui David Bowie. Ziggy este un personaj cu adevarat iconic si o emblema a culturii glam. Muzicianul omnisexual din spatiu face cinste imaginatiei bogate a lui Bowie.

Rhiannon

Stevie Nicks, solista Fleetwood Mac, a creat acest personaj avand in minte o legenda despre o vrajitoare galeza. Misterioasa Rhiannon a bantuit imaginatia unui numar semnificativ de barbati.

Jolene

Piesa originala ii apartine lui Dolly Parton dar Jack White ii da o savoare aparte. Jolene, aceasta femeie fatala care are o putere enorma de seductie si reprezinta inamica de seama a tuturor femeilor.

Layla

Figura Laylei este inspirata de o carte persana numita „Povestea Laylei si a lui Majnun”. In aceasta se vorbeste despre un barbat care s-a indragostit nebuneste de o femeie care nu putea sa fie a lui si ca urmare a dezamagirii a innebunit.

Johnny

Baietelul din cantecul „Horses” a lui Patti Smith este o figura tragica. El este batut si violat iar pentru a putea sa supravietuiasca traumei isi imagineaza ca este transportat intr-o alta lume.

Eleanor Rigby

Cine altcineva sa exprime mai frumos ideea de singuratate provinciala decat Eleanor Rigby a celor de la The Beatles.

Venus Doom

Personajul creat de Ville Valo de la HIM este materializarea conceptului de iubire intunecata si intensa, pe care se bazeaza intreaga opera a trupei finlandeze. Venus Doom este o esenta feminina, un fel de stihie care bantuie visele naratorului.

Pink

Protagonistul discului „The Wall” al celor de la Pink Floyd este un personaj anxios, frustrat si plin de suferinta care ajunge sa innebuneasca.

Lola

Cantecul celor de la The Kinks este bazat pe aventura nefericita a impresarului grupului, Robert Wace, care s-a imbatat dupa un concert al trupei si a dansat lasciv cu un transsexual.

Mrs. Robinson

Probabil cea mai celebra adulterina din istoria „genului”, Mrs. Robinson, in interpretarea Simon & Garfunkel, este o metafora a disperarii provocate de inaintarea in varsta.

Stephanie

Stephanie, din cantecul „Stephanie Says” a celor de la Velvet Underground, este o visatoare fara leac care, din cauza izolarii, ajunge sa urasca viata.

Ce alte personaje emblematice din cantecele rock ne recomandati?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*