Melodii rock care au participat la Eurovision

595 vizualizări

Pentru ca este luna mai, stim ca la televizor are loc una din cele mai importante competitii muzicale din Europa.

Pe masura ce au trecut anii, insa, fanii genului rock au avut neplacerea de a constata ca prezenta formatiilor favorite este din ce in ce mai discreta, daca nu cumva inexistenta.

Va propunem pentru auditie zece piese din sfera rockului ce s-au facut remarcate in cadrul competitiei.

10. maNga – We Could be the Same

In 2010, turcii au considerat de cuviinta sa trimita o formatie ce imbina stilurile rock si rap. Formatia s-a clasat pe locul 2 in finala din acel an.

9. Eldrine – One More Day

Georgienii s-au prezentat la Eurovision cu Eldrine, o formatie rock avand-o pe vocalista Sophio Toroshelidze in prim-plan.

8. Max Jaison Mai – Don’t Close Your Eyes

Una din cele mai recente aparitii a unor rockeri la o editie Eurovision au fost slovacii de la Max Jaison Mai, in 2012. Trupa nu a trecut mai departe de semifinale.

7. A Friend in London – New Tomorrow

Baietii din Danemarca au obtinut locul 5 la finala Eurovision din 2011 pentru aceasta piesa ce imbina muzica rock cu influente pop.

6. Yuksek Sadakat – Live It Up

Tot din Turcia, ii avem pe Yuksek Sadakat. Din pacate, trupetii au avut o performanta negativa la concursul din 2011: nu s-au calificat in finala.

5. Teräsbetoni – Missä Miehet Ratsastaa

Power metal din Finlanda inseamna Teräsbetoni! Cu toate ca au ajuns in finala din 2008, acestia nu au obtinut decat locul 22.

4. Kaliopi – Crno I Belo

Kaliopi Buklevska este numele artistei provenita din Macedonia care a participat in 2012. Piesa este cantata in limba natala. A obtinut locul 13 in finala.

3. Vanilla Ninja – Cool Vibes

Sa nu credeti ca elvetienii ne-au scutit de rock! Chiar daca Vanilla Ninja sunt din Estonia, au reprezentat Elvetia. Prestatia fetelor a fost foarte apreciata!

2. Zdob si Zdub – Boonika Bate Doba

Despre moldovenii nostri stim prea bine. In 2005 au obtinut locul al saselea in finala Eurovision cu piesa „Boonika Bate Doba”, una din cele mai cunoscute piese ale formatiei la ora actuala.

1. Lordi – Hard Rock Hallelujah

Muzica tare, costume hidoase, efecte pirotehnice: o combinatie fatala si apetisanta pentru rockerii de pretutindeni, ce poate fi rezumata intr-un singur cuvant: Lordi. Acestia au castigat Eurovision-ul din 2006 cu piesa „Hard Rock Hallelujah”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*