Phil Anselmo implineste astazi 45 de ani

Philip Hansen „Phil” Anselmo, nascut in data de 30 iunie 1968 in New Orleans, Louisiana, implineste astazi varsta de 45 de ani.

Philip Anselmo a fost solistul PANTERA, formatie cu care a si cunoscut succesul. In prezent, el este solistul Down si Philip H. Anselmo & The Illegals.

Dupa venirea sa in Pantera in 1987, membrii formatiei au decis sa schimbe stilul abordat (pana atunci Pantera era o trupa glam-metal). In iulie 1990, albumul de groove metal „Cowboys From Hell” a fost lansat sub egida Atco Records. Interesant a fost ca discul a fost respins de 28 de ori de o multime de case discuri.

In 1994, Pantera a lansat albumul „Far Beyond Driven”. In luna iunie a aceluiasi an, Anselmo a fost arestat deoarece a atacat un gardian care incerca sa opreasca fanii sa urce pe scena. In cele din urma Phil a fost condamnat la 100 de ore in serviciul comunitatii.

Potrivit fratilor Abbott, Phil a inceput sa se distanteze de trupa dupa 1995. Acestia au crezut ca la inceput faima din jurul lui Anselmo a fost principala cauza a acestei distantari, dar Anselmo a citat durerile de spate ca fiind responsabile pentru comportamentul sau dezordonat. Anselmo a incercat sa scape de aceste dureri cu ajutorul alcoolului, dar acesta ii afecta prestatia. Potrivit doctorilor, o operatie putea fi realizata dar aceasta trebuia sa fie urmata de o perioada de revenire de un an. Phil nu a fost de acord si a inceput sa foloseasca heroina ca analgezic.

Tot in 1995, Phil impreuna cu trei membri Crowbar si chitaristul Corrosion Of Conformity, Pepper Keenan, infiinteaza trupa Down. Dupa lansarea albumului NOLA, care s-a dovedit un real succes, Down a intrat in linie moarta pana in 2001.

Tensiunile in Pantera au crescut, dovada fiind realizarea albumului „The Great Southern Trendkill” (1996): Anselmo a inregistrat vocea in studioul lui Trent Reznor din New Orleans pe cand restul formatiei au inregistrat partile instrumentale in Dallas.

In anul 2000 este lansat ultimul album Pantera, „Reinventing the Steel” iar in urma tensiunilor intre fratii Abbott si Anselmo, formatia se destrama oficial in 2003. In urma mortii lui Dimebag Darell pe scena in data de 8 decembrie 2004, reunirea Pantera a devenit practic imposibila.

Pe langa Down si Pantera, Phil a mai participat in cateva formatii precum Superjoint Ritual, Arson Anthem, Southern Isolation, Viking Crown sau Tapeworm.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*