Poisonblack – Drive

  POISONBLACK nu este un nume necunoscut in peisajul rock-ului european, insa pana in prezent trupa nu a reusit sa se ridice la un nivel considerabil, chiar daca frontman-ul are o istorie considerabila in spate cu Sentenced. Materialul a fost inregistrat in Danemarca impreuna cu producatorul Tue Madsen (The Haunted, Mnemic, Sick Of It All).
  „Drive” este un disc dinamic si balansat care nu plictiseste ascultatorul, spre deosebire de alte albume precedente Poisonblack. Amprenta de goth este trecuta in plan secund, nota de originalitate constand in „love-metal”-ul de tip Sentenced. Tonurile de chitara bat uneori spre stoner si adauga un condiment in plus sound-ului care nu impresioneaza totusi cu nimic deosebit. Dinamica si liniile melodice foarte catchy sunt elementele ce ajuta ascultatorii sa treaca peste 
melancolia dureroasa ce insoteste fiecare piesa a albumului. 
  Finlandezii au ales ca prim single piesa „Mercury Falling” care beneficiaza si de un clip ce poate fi vizualizat pe pagina web a trupei, precum si pe alte site-uri. Melodia este destul de reprezentativa pentru intregul disc imbinand pasajele melodice de chitari cu vocea ragusita a lui Ville Laihiala. „Maggot Song” este alt cantec ce da greutate primei parti a albumului.Unicul moment de respiro de pe „Drive” se intalneste la mijlocul discului. Este vorba de piesa „From Now-Here to Nowhere”. Atmosfera apasatoare care cuprinde ascultatorul este greu de suportat. Cu siguranta foarte multi vor sari aceasta piesa. In a doua jumatate a materialului ne intalnim cu 3 piese extrem de reusite, pentru aceasta nisa a metal-ului finlandez, si anume: „The Dead-End Stream”, „Scars” si „Driftwood”.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 27.04.2011
Label: Hype Records
Disponibil in Romania:

Tracklisting:
1. Piston Head 
2. Mercury Falling 
3. A Good Day For The Crows 
4. Maggot Song 
5. From Now-Here to Nowhere 
6. Sycophant 
7. The Dead-End Stream 
8. Futile Man 
9. Scars 
10. Driftwood

Poisonblack:
Ville Laihiala – voce, chitara
Antti Remes – bas
Marco Sneck – clape
Tarmo Kanerva – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*