Primal Fear va lansa noul album Code Red

Primal Fear 2023

Trupa germană Primal Fear a sărbătorit anul trecut cea de-a 25-a aniversare. Cu această ocazie, au reeditat albumului de debut intitulat Primal Fear. De asemenea, au lucrat la un nou LP numit Code Red, care va fi lansat pe 1 septembrie prin Atomic Fire. Produs de basistul Mat Sinner și coprodus de vocalistul Ralf Scheepers și de chitaristul Tom Naumann, va fi mixat și masterizat de Jacob Hansen, la studiourile Hansen din Danemarca.

Pentru a oferi fanilor o primă impresie despre album, care este încă în faza de înregistrare, Primal Fear a dezvăluit coperta. Aceasta a fost proiectată de Stan W. Decker. Trupa a anunțat, de asemenea, prima etapă a viitorului turneu european. Acesta începe cu un spectacol în orașul natal și include multe alte țări, în afară de Germania și Elveția. Invitații speciali vor fi trupa germană power metal The Unity (cu membri ai Gamma Ray, Edguy și Primal Fear). 

Sinner afirmă: „Lumea este într-o stare de urgență. Catastrofele vin una după alta. Code Red este declarația noastră despre prezent. Și titlul viitorului nostru album de studio, al 14-lea, care va fi lansat la începutul turneului, pe 1 septembrie. . Conform titlului său, va fi un disc heavy, puternic și fără compromisuri, 110% Primal Fear!”

În august 2021, Primal Fear a anunțat că anulează toate datele anunțate anterior pentru 2021 și 2022 „din cauza unei probleme grave de sănătate”. La patru luni după anularea concertelor, Sinner a dezvăluit că și-a petrecut ultimele opt luni în opt spitale diferite. Când trupa a anunțat prima dată anularea concertelor, a spus că „nu a putut să prevadă când va putea continua”.

În aprilie 2021, Primal Fear a lansat un single cu cinci piese, numit I Will Be Gone. De asemenea, a fost lansat videoclipul oficial al piesei omonime, interpretat împreună cu fosta solistă a trupei Nightwish, Tarja Turunen.

Cel de-al 13-lea album de studio, Metal Commando, a fost lansat în iulie 2020 prin Nuclear Blast. LP-ul a fost produs de Sinner și mixat de Jacob Hansen.

Formată de Sinner în 1997, Primal Fear a apărut ca una dintre cele mai consistente trupe metal europene. Rareori se îndepărtează de la sunetul power metal în stil Judas Priest. Sinner a fondat trupa pentru a-l pune în valoare pe solistul Ralf Scheepers, care părăsise Gamma Ray. Ralf Scheepers era, conform zvonurilor momentului, candidat pentru spotul vocal deschis atunci de Judas Priest, dar se gândea să se retragă anticipat din metal.

Primal Fear- Code Red
Primal Fear- Code Red

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*