S-ar întoarce Dave Lombardo dacă Slayer s-ar reuni?

Dave Lombardo
Dave Lombardo

Recent, în timpul unei sesiuni QA cu cititorii revistei Metal Hammer din Marea Britanie, fostul baterist Slayer, Dave Lombardo a fost întrebat dacă s-ar fi alăturat noii trupe a lui Kerry King dacă ar fi fost abordat în acest sens. El a răspuns: „Știam că va veni și această întrebare. În acest moment, lucrez la prea multe alte proiecte și nu aș fi în stare să accept. Noul Dead Cross, Mr. Bungle… pandemia a pus o mulțime de lucruri în așteptare, Așa că trebuie să revenim la aceste proiecte. Pe lângă asta, îl are pe Paul Bostaph și nu cred că ar fi nevoie să mă întrebe pe mine.”

Lombardo a fost, de asemenea, întrebat dacă va cânta din nou cu Slayer dacă trupa se reunește. El a spus: „Nu cred că se va întâmpla vreodată. Dar, da, aș asculta orice ar avea de spus despre acest subiect. Asta e. Nu se poate comenta mai mult acum.”

Lombardo, care a petrecut cea mai mare parte din ultimii ani între pionierii crossover-ului Suicidal Tendencies, iconicii horror-punk Misfits, supergrupul hardcore Dead Cross și Mr. Bungle, a fost concediat efectiv de la Slayer după ce a renunțat la turneul australian al grupului în februarie/martie 2013 din cauza unei dispute contractuale cu ceilalți membri. Mai târziu a fost înlocuit de Bostaph, care a fost anterior bateristul lui Slayer din 1992 până în 2001.

La scurt timp după demitere, Lombardo a spus că a descoperit că 90% din veniturile trupei, din turnee, erau deduse drept cheltuieli, inclusiv taxele către management, costând trupa milioane și lăsându-i cu aproximativ 10% pentru a împărți în patru. În timp ce el și basistul/vocalistul Tom Araya au angajat auditori pentru a afla ce s-a întâmplat, Lombardo a spus că nu i s-a permis niciodată să vadă nicio informație obținută.

Lombardo a declarat în 2013 că i-a fost refuzat accesul la informații detaliate și la documentele doveditoare. De asemenea, i s-a interzis să dea interviuri sau să facă declarații despre trupă. Dave a vorbit anterior despre plecarea lui de la Slayer în timp ce răspundea la întrebări din partea publicului la Belfast, Irlanda de Nord.

„Am făcut tot posibilul să încerc să rezist, dar nu am putut continua.”, a spus Dave. „A trebuit să plec, pentru că nu poți fi încătușat așa; nimeni nu poate profita de o altă persoană așa. Prea mulți ani și mi-am ținut gura. Deși totul mă avertiza ca lucrurile nu erau cinstite. De ce am același salariu? Câștig exact la fel ca în ultimii doi ani. Și asta se întâmpla în 2004. Așa că am știut că se întâmplă ceva. Și am încercat tot posibilul să rezolv asta cu băieții. L-am informat pe Tom. Avocatul meu i-a explicat ce face managementul trupei de 30 de ani încoace. Dar conducerea i-a cumpărat, și pe Tom și pe Kerry, cine știe cât le-a dat, ca să se întoarcă împotriva mea. Așa că mi-au întors spatele.”

Acum câțiva ani, King a declarat că a crezut că va cânta cu Dave pâna unul din ei ar fi căzut mort de pe scena. „Lucrurile se schimbă. A primit niște sfaturi proaste și a ascultat niște sfaturi proaste, așa că ne-a dat un ultimatum cu zece zile înainte de a pleca în Australia în  turneu. Îmi pare rău pentru Dave până în ziua de azi; mă simt foarte rău pentru el pentru că și-a făcut rău singur.” 

Slayer au avut ultimul concert în noiembrie 2019 la The Forum din Los Angeles.

Lombardo s-a alăturat din nou trupei Testament la începutul acestui an.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*