Saxon lansează videoclipul piesei Dambusters

Biff Byford- Saxon
Biff Byford- Saxon

Legendele heavy metal-ului britanic, Saxon, au lansat videoclipul oficial al piesei Dambusters. Piesa este preluată de pe cel mai recent album al trupei, Carpe Diem. Albumul Carpe Diem a apărut în februarie 2022, prin Silver Lining Music.

Vocalistul Biff Byford a spus: „A fost un an grozav pentru Saxon! Multumiri maxime tuturor celor care au cumpărat albumul și au venit să ne vadă live… Pelerinajul începe din nou anul viitor cu turneul Seize The Day – Part 2 . Crăciun minunat și An Nou fericit! Iată un nou videoclip pentru voi.”

Materialul este produs de Andy Sneap (Judas Priest, Exodus, Accept) la Backstage Recording Studios din Derbyshire. Byford și Sneap s-au ocupat de mixing și mastering. Carpe Diem iese în evidență ca fiind una dintre cele mai esențiale declarații de metal britanic din ultimii ani. Este un album care va aprinde bucuria susținătorilor fideli și va atrage o cu totul nouă legiune în fani Saxon.

Sneap, el însuși chitarist și producător cu reputație în lumea metalului, s-a asigurat că albumului Carpe Diem nu îi lipsește forța sau claritatea. „Andy este, evident, un chitarist foarte bun”, a spus Biff. „Dar nu este un chitarist bazat pe blues, cum sunt băieții noștri; este mai mult un chitarist în stil modern. Și asta înseamnă că băieților (Paul Quinn și Doug Scarratt) le place să lucreze cu el. Pentru că, din nou, totul ține de intensitate. Andy împinge mereu limitele; nu-i lasă să scape cu nimic. Trebuie să o cânte cu adevărat, la viteză maximă. Obține un sunet grozav și ne dorim acel Gibson/ Marshall din anii ’80, chiar dacă nu sunt Gibson și Marshall. Încercăm să păstrăm acel sunet de chitară metal britanic pe care l-am creat pentru Saxon. Iar el este cu siguranță un copil din anii ’80.”

În ceea ce privește procesul de compunere a cântecelor pentru Carpe Diem, Biff a spus: „În general, vreau ca riff-urile și chitara să fie din nou importante pe acest album. O mulțime de muzică se bazează doar pe ritm în zilele noastre. Am vrut doar să aduc riff-urile înapoi. Scurta mea sugestie pentru băieții de la chitară și Nibbs Carter, (bass) a fost să vină la mine cu niște riff-uri grozave. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Cred că a funcționat pe acest album, deoarece există niște riff-uri grozave. Multe dintre ideile pe care le-am avut au început cu riff-urile lor. În anii ’80, riff-ul era suprem, vocea și chitara fiind principalele aspecte ale sunetului.”

„Nu că n-ar exista riff-uri pe Thunderbolt, pentru că sunt. Dar pe acest album, punem mai mult accent pe riff-uri și modul în care sunt cântate. Este destul de agresiv și de on the edge. Remember The Fallen are o atmosferă din 1984 sau 1985. Este o melodie ușor de cântat și interpretat. Este una dintre acele melodii care se pretează la multă melodicitate. Subiectul nu este atât de ușor. Îmi place acest stil, Saxon care cântă în ritm și riff. Nu este un riff cu o singură coardă, ci un riff ritmic. Inițial, nu eram sigur dacă mi-a plăcut melodia, deoarece a fost pe lista B pentru o lungă perioadă de timp. I-am scris versurile și apoi am vrut să apară pe album.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*