Se implinesc cinci ani de la moartea lui Richard Wright (Pink Floyd)

240 vizualizări

Astazi, 15 septembrie, se implinesc cinci ani de la moartea mareului pianist Richard Wright, cunoscut pentru munca sa in legendara formatie britanica PINK FLOYD.

Nascut pe 28 iulie 1943, Richard William Wright a decedat pe 15 septembrie 2008 din cauza cancerului. Moartea sa a venit cu o saptamana inainte sa fie lansat albumul „Live in Gdansk” al lui David Gilmour, acesta fiind si ultimul sau material in care a participat.

Wright a fost unul dintre membrii fondatori Pink Floyd iar stilul sau aparte de a canta s-a materializat in albume precum „Dark Side of the Moon” sau „Wish You Were Here”. Totodata, el a fost si solist in Pink Floyd, vocea sa putand fi auzita in piese precum „Echoes” say „Time”.

Acesta a avut si o cariera solo, artistul a lansat doua albume, „Wet Dream” in 1978 si „Broken Chine” in 1996. Wright este clasat pe locul 5 in topul celor mai mari clapari din toate timpurile, lista fiind facuta de catre Digital Dreamdoor.

Nick Mason, bateristul formatiei, il descrie astfel pe Richard: „Rick poate nu a primit niciodata creditul – nici in cadrul, nici in afara trupei – pe care il merita pentru talentele sale, dar texturile si culorile distincte, plutitoare, pe care le aducea in mix erau absolut fundamentale pentru ceea ce oamenii recunosteau ca fiind sunetul Pink Floyd.”

„Din punct de vedere muzical, el ne legase intre noi. Modul sau de a canta era cu adevarat unic: odata si-a rezumat filosofia sa muzicala spunand ca ‘tehnica este cu mult in spatele ideilor’.”

Alaturi de Pink Floyd, Richard Wright a reusit sa vanda 250 de milioane de albume in intreaga lume pana in 2013.

http://maximumrock.ro/wp-content/uploads/2013/09/m.cdn.blog.hu_ro_rockstation_image_pinkfloyd_pinkfloyd1973.jpg


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*