The Amity Affliction distribuie videoclipul It’s Hell Down Here

The Amity Affliction (Photo credit- Tom Barnes)
The Amity Affliction (Photo credit- Tom Barnes)

Pionierii metalcore The Amity Affliction vor lansa noul album, Not Without My Ghosts, pe 12 mai prin Pure Noise. Pentru a sărbători vestea, trupa a distribuit videoclipul piesei It’s Hell Down Here. Piesa abordează tema mortalității – un subiect frecvent abordat pe album. De asemenea, se caracterizează prin dinamica vocală și cu breakdown-uri puternice.

Solistul Joel Birch afirmă: „Această melodie este o scrisoare de la mine și de la Ahren, scrisă de mine, către prietenii noștri care au trecut pe cealaltă parte”. El continuă: „Am 41 de ani. Sunt bipolar. Și m-am săturat de asta. De aici vin versuri precum „Like a snake I tire / the cold dark clouds, they steal my light”. Cântecul ilustrează cum mă simt zilnic și este o reflecție asupra timpului care a dus la sinuciderea prietenului meu. Sunt sigur că mulți oameni s-au simțit vinovați că n-au văzut înainte ceea ce a devenit evident abia după ce faptul s-a produs deja.”

Not Without My Ghosts track listing:
01. Show Me Your God
02. It’s Hell Down Here
03. Fade Away
04. Death And The Setting Sun (feat. Andrew Neufeld)
05. I See Dead People (feat. Louie Knuxx)
06. When It Rains It Pours (feat. Landon Tewers)
07. The Big Sleep
08. Close To Me
09. God Voice
10. Not Without My Ghosts (feat. Phem)

Într-un interviu recent, Birch a dezvăluit că titlul Not Without My Ghosts este ceva împrumutat de la o expoziție de artă din Sheffield.„Tocmai treceam și l-am văzut și l-am scris în notițele mele. Nu am intrat niciodată la expoziție”, a spus el. Birch a continuat spunând că vrea să fie clar că nu fraza nu îi aparține și că trebuie să dea credit celor care i-au dat ideea. „Nu am venit cu eu cu această idee, dar a dat direcția versurilor mele. Pentru că mi-am dat seama că este ceva ce se aplică perfect comportamentului meu din trecut, experiențelor mele din trecut, traumelor. Unul dintre versurile uneia dintre melodii este „I have to carry on but not without my ghosts”. Asta e un fel de tema generală, cred, a albumului.”

Solistul, care a fost diagnosticat cu tulburarea bipolară II, o afecțiune care provoacă episoade hipomaniacale (mai scurte și mai puțin severe decât episoadele maniacale complete) și episoade depresive, a explicat ce înseamnă titlul Not Without My Ghosts pentru el, spunând: „Poți să te abții uneori. Nicio terapie nu poate exciza fantomele tale. Este un fel de discuție despre cum să mergi înainte în ciuda lor. Deci fericirea în ciuda traumei.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*