Tony Iommi (Black Sabbath), la Eurovision?

216 vizualizări

Unul din cosmarurile de seama ale rockerilor vintage este sa-si vada trupa preferata la Eurovision. Cu atat mai mult cand aceasta este BLACK SABBATH. Ei bine, nu vrem sa cobim dar evenimentul a fost la un pas sa se intample!

Putin exageram, dar nu mica ne-a fost uimirea cand am auzit ca una din piesele din concurs a fost scrisa in colaborare cu nimeni altul decat cu Tony Iommi. Este vorba despre melodia cu care a intrat in concurs Armenia.

Nu va grabiti sa-l judecati pe legendarul chitarist, intrucat implicarea acestuia in Eurovision are o cauza nobila. In 1988, Tony i-a ajutat pe armeni sa stranga bani dupa un cutremur devastator. Mai mult, el si Ian Gillan (voce Deep Purple) au pus umarul pentru construirea unei scoli de muzica in Armenia.

Contributia lui Tony nu s-a oprit aici si el a inregistrat doua piese cu Nicko McBrain (tobe Iron Maiden), cu raposatul Jon Lord, si cu Jason Newsted de la Metallica, in cadrul proiectului Who Cares.

Piesa din concurs se numeste „The Lonely Planet” si este interpretata de formatia DORIANS, despre care Maximum Rock Magazin a mai scris AICI.

S-a intamplat ceva foarte interesant. Una din ideile mele de demo a fost aleasa ca piesa de la Eurovision a Armeniei! Sambata a intrat in finala iar oamenii au ales-o. Eu am facut muzica iar trupa Dorians a scris versurile. Cantecul se numeste ‘Lonely Planet’. Formatia este buna iar vocalistul are un glas exceptional. Pe data de 16 mai piesa intra in semi-finale la Malmo, in Suedia. Ma bucur ca pot sa ma implic iarasi in cauza Armeniei. Scoala de muzica se va deschide in vara”, a scris Iommi.

Asculta piesa mai jos:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*