Toulouse Lautrec – Dejun pe iarba

Noul album TOULOUSE LAUTREC, „Dejun pe iarba”, este un prag important pentru formatia bucuresteana, care se afla la a treia aparitie discografica.

Materialul a fost lansat in data de 13 iunie si prezinta o trupa ajunsa la maturitate. Toulouse Lautrec a renuntat la unele dintre excesele lirice si componistice, axandu-se pe un sound curat, coeziv si pe versuri mai „cuminti”, care trateaza teme variate, de la aventuri de o noapte („A doua zi”), la viciile unei culturi aflate sub tirania Internetului („Dejun pe iarba”).

Productia suna foarte bine si se muleaza perfect pe genul abordat de Toulouse Lautrec: un indie rock jucaus si usor schizofrenic, ce penduleaza intre sonoritati asezate si ritmuri care efectiv zboara de pe portativ. Materialul a fost mixat si masterizat la Greenville Music Studio.

Evolutia trupei se simte pe acest material, care dezvaluie ascultatorului un grup care a trecut de perioada experimentelor si se afla intr-un moment de plenitudine, cand stilul este consolidat si nu ingaduie abateri. Va fi interesant de urmarit in ce directie o va lua TL dupa acest disc.

Materialul contine o melodie in limba engleza, „I Come From a Star”, care este un fel de imn hazliu ce se adreseaza tineretului „alternativ”, si o piesa cu versuri bilingve, in franceza si romana – „Viata e frumoasa”, al carei aer international are un je ne sais quoi ludic, catchy.

Pe „Dejun pe iarba” se regaseste si melodia „Nu se termina asa”, al carei mesaj tinteste situatia Radio Guerrilla, cantec ce a devenit, intre timp, un manifest pentru supravietuirea FM-ului „altfel” in Romania, intr-un mediu cultural intoxicat de dictatura mainstreamului.

„Aur” abordeaza la randul sau un subiect delicat intr-o societate care nu incurajeaza demersurile artistice, problematizand conditia individului creativ, prins mereu intre dorinta de a-si realiza potentialul si necesitatea unui confort „concret”, care cere sacrificii.

„Panzele albe” este o bucata instrumentala care pune capat materialului intr-un mod care lasa loc de discutii si de evolutii ulterioare, fara a dezvalui prea multe si fara a impovara un tracklist bogat si divers.

„Dejun pe iarba” este un album pe care trebuie sa il asculte toti fanii formatiei Toulouse Lautrec, care vor fi incantati sa descopere o trupa aflata la apogeul creatiei sale. Materialul va fi savurat de cei care sunt adeptii sonoritatilor alternative si cauta un material al carui mesaj consistent, actual, sa se desfasoare ritmuri contagioase, „dansabile”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*