Trivium – In Waves

La trei ani dupa ‘Shogun’ si despartirea de bateristul Travis Smith in 2009, americanii de la TRIVIUM revin in centrul atentiei cu albumul ‘In Waves’ care este probabil unul din cele mai bune produse de metal lansate in acest an. Matt Heafy si colegii sai au starnit foarte multa curiozitate in randul iubitorilor muzicii grele cand au anuntat lucrul la un nou material. Probabil ca multa lume s-a asteptat ca Trivium sa vorbeasca mult si sa faca foarte puin. Noul album este cat se poate de bine mixat si produs. Pentru a obtine aceste rezultate s-a lucrat cu Colin Richardson (Anathema, As I Lay Dying, Bullet for my Valentine, Cradle of Filth etc.), Martyn Ford si Mark Lewis (The Black Dahlia Murder, Chimaira, DevilDriver). Studiourile unde au fost efectuate imprimarile sunt Paint It Black si Audiohammer din statul american Florida. ‘In Waves’ s-a clasat pe locul intai in topul Billboard, sectiunea Hard Rock, in prima saptamana dupa lansare.

Piesa ce da si titlul discului, ‘In Waves’ a fost aleasa ca prim single, iar alegerea a fost una potrivita, deoarece aceasta reprezinta materialul foarte bine. Ca prima observatie, un plus al acestui album este faptul ca nu sunt multe pasaje de umplutura ce nu transmit nimic ca in cele precedente. Trivium au reusit mereu sa atraga atentia prin diverse melodii foarte catchy. In sfarsit avem un album intreg catchy care se pare ca se confrunta cu multe critici negative din acest motiv. Cred ca este un lucru de admirat ca americanii au avut capacitatea de concentrare pentru a se focusa pe fiecare piesa in parte din punct de vedere muzical. Sa scoti un album intreg doar cu riff-uri bine executate ce suna impresionant din motive ce tin de productie nu cred ca poate fi un act laudabil, de aceea ma bucur sa remarc efortul depus in compozitia bucatilor ce alcatuiesc ‘In Waves’.

Din punct de vedere stilistic, materialul respecta aceeasi linie pe care Trivium merg de ani buni. Imbinarea partilor vocale de growling cu cele melodice este din ce in ce mai echilibrata si pusa la punct. Tonurile de chitara sun „carnoase”, iar basul cu toate ca nu iese in fata tine tot spatele pieselor. Nick Augusto (tobe), aflandu-se la primul sau album cu aceasta gasca, nu se remarca printr-o maniera deosebita de abordare a percutiei. Liniile ritmice sunt fidele stilului metalcore. Aproape toate piesele merita a fi ascultate dar cateva se remarca prin refrene care te invita parca la cantat precum ‘Inception of the End’, ‘Watch the World Burn’ sau ‘A Grey so Dark’. ‘In Waves’ este un album direct care te loveste din prima.

As recomanda celor interesati de achizitionarea acestui material sa opteze pentru varianta Special Edition. Cele cateva piese ce nu se gasesc pe editia standard vor delecta cu siguranta ascultatorii. Acest format include printre altele ‘Shattering the Skies Above’ de pe coloana sonora a jocului God of War, dar si un cover Sepultura: ‘Slave New World’.

(Horatiu Ghibu)

Lansat: 08.08.2011
Label: Roadrunner Records
Disponibil in Romania:
www.trivium.org

Tracklisting:
1. Capsizing the Sea
2. In Waves
3. Inception of the End
4. Dusk Dismantled
5. Watch the World Burn
6. Black
7. A Skyline’s Severance
8. Ensnare the Sun
9. Built to Fall
10. Caustic Are the Ties That Bind
11. Forsake Not the Dream
12. Drowning in Slow Motion
13. A Grey so Dark
14. Chaos Reigns
15. Of All These Yesterdays
16. Leaving This World Behind
17. Shattering the Skies Above
18. Slave New World

Trivium:

Matt Heafy – voce, chitara
Corey Beaulieu – chitara, voce
Paolo Gregoletto – bas, voce
Nick Augusto – tobe


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*